Pune-l pe Obama să zică ce vrei tu prin această aplicație gratuită

Pune-l pe Obama să zică ce vrei tu prin această aplicație gratuită

Folosind întregul set de interviuri și declarații date de Obama în ultimii ani, ,,Talk Obama to Me” vă poate reda în vocea președintelui Americii aproape orice afirmație, cu condiția să fie în engleză, în mod evidentă.

Într-o manieră similară cu cea a lui Liam Neeson din Taken, orice spune Barack Obama pare foarte important și cu consecințe grave. Pornind de la această premiză, un grup de programatori au creat o aplicație online intitulată ,,Talk Obama to Me”. Cu o interfață cât se poate de simplă, este suficient să tastați cuvintele pe care le doriți reproduse verbal, iar sistemul va funcționa aproape perfect.

Aplicația gratuită este disponibilă gratuit. iar conform lui Ed King, candidatul la doctorat în lingvistică la Stanford și dezvoltatorul programului, funcția ei poate fi reprodusă cât se poate de ușor. ,,Talk Obama to Me” este un sintetizator video de discurs ce decupează în mod automat clipuri video cu Barack Obama și le pune în ordine pentru a spune ce îți dorești tu să spună.

Cum era de așteptat, sistemul nu este neapărat perfect și gradul de succes depinde de cât de ciudate sunt propozițiile pe care vreți să le spună. Dacă ați introdus un cuvânt pe care Obama nu l-a rostit niciodată, acela este demontat în elemente fonetice pentru a putea fi totuși redat. Din păcate, într-un astfel de context, la final s-ar putea să rămâneți cu un clip care nu sună foarte natural.

Una peste alta, această aplicație experiment este impresionantă și foarte ușor de folosit. Nivelul de divertisment generat este remarcabil și nu putem decât să regretăm că nu este disponibilă și în limba română. Pentru a înțelege mai bine că nu există nici o limită pentru modul în care o puteți folosi, cei de la Engadget, prin ,,Talk Obama to Me”, l-au pus pe președintele Statelor Unite ale Americii să recite jurământul membrilor Night’s Watch din Game of Thrones. Încercați-o și voi la adresa talkobamato.me,

Citește și: