My Xperia Theft Protection oferă mai multă securitate decât ai avea nevoie

My Xperia Theft Protection oferă mai multă securitate decât ai avea nevoie

În urmă cu câteva luni, cei de la Sony au introdus ”My Xperia Theft Protection”, iar problemele nu au întârziat să apară.

”My Xperia Theft Protection” a pornit de la o idee relativ bună a celor de la Sony: aceea de a oferi mai multă securitate celor care utilizează dispozitivele sale. ”În ziua de azi, majoritatea oamenilor poartă în buzunare un dispozitiv care costă sute de dolari. Acest lucru a cauzat o creștere masivă a numărului de furturi, iar acest lucru nu este de mirare: puțină muncă și un hoț are un dispozitiv care valorează sute de dolari. Faptul că poți reseta dispozitivul rapid face și mai ușoară vânzarea ulterioară a acestuia. My Xperia Theft Protection (MXTP) este soluția noastră”, scriau japonezii la începutul lunii iunie.

Cum funcționează MXTP? Din câte se pare, serviciul este integrat cu bootloader-ul, astfel încât deblocarea acestuia din urmă este imposibilă din momentul în care îl activați. Dacă dezactivați MXTP din setări, bootloader-ul putea fi din nou deblocat. Toate bune până aici. Problemele apăreau, însă, când aveați de-a face cu un terminal care avea deja bootloader-ul deblocat. În momentul în care îl activați, MXTP încerca să schimbe setarea ”Bootloader unlock allowed” din ”Yes” în ”No”, iar atunci dispozitivele se stricau.

Astfel, încercând să va anuleze dreptul unor utilizatori de a debloca bootloader-ul, MXTP a ajuns să strice un număr de dispozitive. Atunci când a prezentat MXTP, Sony nu a menționat acest lucru, furnizând ulterior un avertisment. ”My Xperia Theft Protection utilizatorului să combină protecția cu un dispozitiv deblocat. Dacă un utilizator decide să deblocheze bootloader-ul, va fi necesară dezactivarea MXTP din moment ce este imposibil să garantezi siguranță pe o platformă nesigură”.

Sony Xperia

Recent, am testat Sony Xperia Z4 Tablet, unul dintre primele trei gadgeturi care au beneficiat de MXTP și am avut ocazia de a folosi serviciul celor de la Sony. Înainte de a utiliza tableta, unul dintre elementele pe care le puteți activa este chiar MXTP. Acordând puțină atenție acestuia, am fost de acord cu termenii celor de la Sony, iar MXTP a fost activat. Tableta s-a comportat exemplar în perioada testelor (review-ul acesteia va apărea în curând), iar înainte de a o returna, am efectuat un ”Factory Reset”.

MXTP era activ, iar odată repornită, tableta a intrat în modul ”Protected”. În acest moment ar trebui să vă conectați la o rețea wireless și să introduceți contul de Google utilizat în momentul resetării. În trecut unii utilizatori s-au confruntat cu probleme în acest punct, deși introduceau datele corecte. Acum, însă, japonezii par a fi rezolvat problema, iar odată ce utilizatorul se autentifică folosind același cont Google, dispozitivele ies din modul ”Protected”.

Astfel, oricine are de-a face cu My Xperia Theft Protection ar trebui să aibă în gând câteva lucruri. În primul rând, în cazul în care deblochează bootloader-ul, trebuie evitată activarea MXTP. În al doilea rând, atunci când configurași dispozitivul Sony la început, nu activați MXTP imediat. Gândiți-vă dacă acesta vă este cu adevărat util și dacă sunteți dispuși să vă confruntați cu modul ”Protected” după fiecare revenire la setările din fabrică. De asemenea, în cazul în care vindeți dispozitivul, veți fi nevoiți să dezactivați MXTP înainte de a renunța la el.

Citește și: