Acest film de propagandă rusă laudă România lui Ceaușescu, ignorând prezentul

O echipă a postului Rossia 1 a realizat de curând un material interesant despre România.

Idee că era mai bine pe vreme lui Ceaușescu este una pe care rușii o îmbrățișează fără probleme. Asta, desigur, în ciuda faptului că liderul României comuniste a făcut eforturi destul de mari pentru a se desprinde cât mai mult de Moscova. Pentru a demonstra faptul că puterile occidentale au ruinat România, cei de la Rossia 1 au trimis o echipă în România pentru a observa situația în care se află țara noastră.

După cum probabil vă așteptați, ceea ce au ”descoperit” aici nu face cinste poporului român. Potrivit site-ului Știrileprotv.ro, rușii au filmat la Deveselu, insistând asupra sărăciei locuitorilor. La un moment dat, doi localnici afirmă că „înainte era mai bine” și că intrarea în UE nu a ajutat cu nimic localitatea din Olt.

Reporterii ar fi filmat, de asemenea, un cartier sărac, care s-ar afla foarte aproape de centrul capitalei și unde oamenii susțin că ar fi marginalizați. Vedem gunoaie pe străzi, clădiri abandonate și mulți oameni amărâți. Unul dintre ei susține că a luptat în Revoluția din Decembrie și a fost rănit, iar acum trăiește într-o garsonieră mizeră.

Ce-i drept, multe dintre lucrurile acestea există. Însă, în absolut niciun caz ele nu reprezintă o consecință a apropierii noastre de NATO și Uniunea Europeană. Mai degrabă, ele sunt rezultatele propriei noastre nepăsări și ale politicilor eșuate în ultimii ani de zile.

Playtech nu este un site care să abordeze teme politice sau economice, astfel că nu voi dezvolta acest subiect. Cu toate acestea, este indicat ca toți oamenii să se informeze mai bine în legătură cu economia comunistă și situația în care acel regim distructiv a adus țara noastră. Pentru moment, vă pot sugera două articole interesante, care oferă informații valoroase oricui. Unul dintre este este de pe site-ul Contributors.ro, altul este de pe site-ul Adevărul.

12:52 01.06.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video