Profitul din jocurile pe mobil nu e atât de mare pe cât ați crede

Profitul din jocurile pe mobil nu e atât de mare pe cât ați crede

Având în vedere numărul foarte mare al persoanelor care preferă jocurile pe mobil, ați fi tentați să credeți că respectiva piața este una foarte profitabilă, dar nu e chiar așa.

În contextul în care fiecare dintre voi a ajuns să dețină un smartphone și, indiferent de vârstă, să se joace pe el câteva minute săptămânal, este justificabilă ambiția companiilor mai mari sau mai mici de a investi în jocurile pe mobil.

Cu toate că vedem din ce în ce mai multe titluri remarcabile pe telefon cu o grafică impresionantă, cele mai multe dintre ele sunt gratuite. În același timp, rata pirateriei la nivel global în materie de jocuri video pentru PC și console a scăzut semnificativ. În acest context socio-economic, se poate observa un trend îmbucurător când vine vorba de jocuri video pentru computer. În teorie, se poate spune că popularitatea și interesul internauților în jocurile video pe mobil a crescut semnificativ în ultimul an și va continua acest trend, dar vor mai trece câțiva ani până când profitabilitatea respectivului domeniu va reuși să surclaseze încasările din jocuri video pentru PC.

Cele mai recente informații pe marginea acestui subiect au fost publicate de SuperData Research. Respectivul studiu ne confirmă faptul că în 2015 profitul obținut din jocurile de PC în format digital a fost mai mare decât cel obținut din jocurile pe mobil. Asociind niște valori exact acestei analize, compania de statistică a menționat că jocurile de PC au atins pragul de 32 miliarde dolari, în timp ce pe mobile s-au generat ,,doar” 25,1 miliarde. Cele mai importante zece jocuri de PC s-au reflectat în 6,3 miliarde dolari, comparativ cu 6,18 miliarde pe mobile.

Per ansamblu, se poate vedea că diferențele dintre cele domenii nu sunt neapărat remarcabile, dar există și vor continua să se mențină măcar pentru următorii câțiva ani.

Citește și: