Prisma îți transformă acum și videoclipurile în picturi

Prisma îți transformă acum și videoclipurile în picturi

Prisma, aplicația care îți transformă imaginile în picturi, beneficiază acum de un nou feature.

Prisma a început să fie popularizată la sfârșitul lunii iunie, la scurt timp după ce reușise să atragă o investiție uriașă, de aproximativ 2 milioane de dolari de la Mail.ru, care deține în prezent aproximativ 10% din compania care a creat aplicația. Prisma le permite utilizatorilor să-și personalizeze pozele cu ajutorul unei inteligențe artificiale, pentru a obține noi versiuni similare unor picturi. Dezvoltatorii aplicației au creat rețelele neurale în așa fel încât să poată separa conținutul și stilul, pentru a reproduce imagini care imită stilurile unora dintre cei mai importanți artiști plastici din istorie.

Ulterior, o echipă de programatori ruși a lansat Artisto, o aplicația similară Prisma, dar care putea fi folosită în cazul videoclipurilor. În curând, însă, mulți ar putea să nu mai apeleze la aceasta, întrucât Prisma include un feature similar. După cum scriu și jurnaliștii de la Verge, aceasta suportă acum videoclipuri cu o durată maximă de 15 secunde, pe care le poate transforma în animații în mai puțin de un minut.

De partea de procesare se va ocupa dispozitivul mobil, astfel că utilizatorii nu vor avea nevoie de o conexiune activă la internet pentru a folosi Prisma în acest fel. Prisma se diferențiază de aplicații similare într-un mod important: nu se folosește de filtre. În schimb, inteligența artificială reinterpretează imaginile prin intermediul unor rețele neurale convoluționale. Din câte se pare, feature-ul introdus de curând vine cu nouă stiluri diferite.

După lansare, Prisma a fost disponibil în mod gratuit timp de o lună de zile, perioadă în care a fost descărcată de aproximativ zece milioane de ori. Inițial, aceasta a debutat pe App Store, fiind lansată ulterior și pe Google Play Store. O strategie similară se pare că va fi adoptată și în cazul ultimului feature. Astfel, pentru moment, suportul pentru videoclipuri a fost introdus doar pe terminalele iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: