11 apr. 2016 | 19:32

Prins cu ajutorul Facebook: prea multă socializare l-a trimis la închisoare

ACTUALITATE
Prins cu ajutorul Facebook: prea multă socializare l-a trimis la închisoare

Rețelele sociale au schimbat modul în care trăim, gândim și ne raportăm la societate. Și, cu toate că sunt o sursă foarte bună pentru informații, publicul nu este singurul care beneficiază de pe urma lor. 

Nevoia unui tânăr de a se lăuda cu ”reușitele” lui pe Facebook s-a terminat prost pentru el. Mai exact, el a ajuns în închisoare.

Bărbatul din Irlanda de Nord s-a etichetat pe Facebook într-o fotografie și apoi a fost reținut de polițiști. Robert Darragh, un tânăr din Belfast, s-a etichetat într-o poză făcută la revoltele care au cuprins capitala Irlandei de Nord în vara anului trecut, potrivit Huff.ro.

La câteva zile după acest lucru, s-a trezit cu poliția la ușă, oamenii legii spunându-i că vor să discute cu el despre implicarea lui în acele evenimente.

Potrivit autorităților, tânărul aruncase cu proiectile în forțele de ordine timp de mai bine de o oră, însă din cauza faptului că avea fața acoperită, nu a putut fi identificat pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere. ”Noroc” pentru el că nu a uitat să-și dea tag singur pe Facebook.

De cealaltă parte, tânărul are o altă variantă și spune doar că s-a lăsat amestecat într-un grup în care se aflau mai mulți cunoscuți.

În revoltele de anul trecut din Belfast, 29 de polițiști au fost răniți, unul dintre ei fiind aproape să își piardă o ureche.