Facebook mizează pe conținutul video și adaugă Live Map

Facebook mizează pe conținutul video și adaugă Live Map
11:46 11.04.2016

Facebook Live Map vă permite să vedeți videoclipuri live ale utilizatorilor din toată lumea.

Se spune despre Mark Zuckerberg că ar fi obsedat de conținutul video și de potențialul pe care acesta îl are, iar dacă ne uităm la felul în care Facebook mizează pe acesta, nu putem decât să ajungem la concluzia că zvonurile ar fi adevărate. Facebook Live a fost introdus la finalul anului trecut, în luna decembrie, și a fost, inițial, disponibil doar unui grup select de persoane. Până la sfârșitul anului, însă, utilizatorii din 60 de țări au primit acces, iar prin introducere Live Map, rețeaua socială ne arată încă o dată cât de importante sunt materialele video pentru viitorul său.

Facebook Live Map

Facebook Live Map este o hartă disponibilă doar în versiunea de desktop a rețelei sociale care afișează videoclipuri live din toată lumea. Fiecare Live este indicat printr-o bulină albastră, iar încă de la început, se pot observa anumite zone extrem de active din acest punct de vedere. Estul Statelor Unite, de exemplu, este mult mai activ decât vestul, iar thailandezii par a fi poporul cel mai încântat de Live. Ne-am uitat rapid peste live-urile din Thailanda și am văzut aproape orice, inclusiv oameni care cântau, unii care se jucau și alții care pur și simplu mâncau și preferau să transmită acest lucru în direct pe Facebook.

Desigur, nu au întârziat să apară nici cei care atrag atenția asupra diverselor pericole care există acum. Posibilitatea de a interacționa într-un asemenea mod cu un număr uriaș de străini ar putea da naștere unor experiențe neplăcute pentru unii, iar alții chiar menționează că am putea vedea conținut inadecvat în perioada următoare. Pentru moment, însă, asemenea situații sunt extrem de rare, iar Live Map vă dă posibilitatea de a cunoaște oameni din unele părți ale lumii pe care, cel mai probabil, nu le-ați fi văzut în viitorul apropiat.