Primul trailer la „Ghost in the Shell” ne aduce aminte de „Lucy”

Scarlett Johansson joacă rolul principal într-o versiune a clasicului manga SF Ghost in the Shell, iar fanii versiunii clasice nu au fost încântați. Cu lansarea primului trailer însă, vă puteți forma și voi propria opinie.

Ghost in the Shell este unul dintre cele mai interesante filme SF de lung metraj ce urmează a fi lansate în 2017, un an în care concurența pe acest segment va fi fost interesantă. Există însă o problemă majoră, iar aceasta are legătură cu faptul că Scarlett Johansson, împreună cu o serie de alți actori occidentali, joacă roluri principale într-o poveste a cărei acțiune are loc în Japonia în viitor. Deoarece se petrece în mod regulat, această practică a ajuns să poarte și un nume nu foarte favorabil – white washing, ca o referință la faptul că actori albi joacă roluri de negri, asiatici, indieni și lista poate continua.

În lung metrajul Ghost in the Shell, a cărui premieră va avea loc pe 31 martie 2017, Scarlett Johansson joacă rolul principal. Dacă sunteți fani ai filmelor anime și manga din aceeași serie lansate în ultimele două decenii, până acum, vocea lui Major a fost Motoko Kusanagi. Primul trailer oficial pentru respectiva peliculă vine la câteva zile după primul teaser de câteva secunde și ne oferă numeroase detalii despre povestea filmului, ce pare apropiată de cea a peliculei din 1995.

Câteva secvențe clasice din filmul original au fost transpuse în filmul ce urmează să fie lansat anul viitor, un fapt ce are potențialul de a încânta fanii seriei. Până și trăirile verbalizate de personajul principal sunt o referință clară către povestea clasică. Singura problemă este că, mai ales dacă ați văzut animațiile clasice, atât de mulți actori occidentali vi se vor părea ciudați în contextul Japoniei în viitor.

Indiferent dacă vă place sau nu această iterație a povestei originale, filmul are toate ingredientele pentru a fi un succes la public. S-ar putea însă să existe câteva comparații cu Lucy, un alt SF cu Johansson în rol principal de acum câțiva ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget