Prima imagine din filmul Ghost in the Shell cu Scarlett Johansson

Prima imagine din filmul Ghost in the Shell cu Scarlett Johansson

Ghost in the Shell este unul dintre cele mai populare anime-uri create vreodată, iar respectiva animație japoneză a dat naștere la un serial, câteva filme animate de lung metraj și câteva jocuri.

2017 va fi anul în care atrăgătorul personaj va ajunge pe marile ecrane sub forma unui film cu Scarlett Johansson în rolul principal. Actrița mai are experiență cu SF-uri, în ultimii ani având un rol titular în seria Avengers, dar și în Lucy – cel mai recent lung metraj al talentatului Luc Besson. Spre deosebire de portarea primului film Ghost in the Shell în format VR animat, pelicula cu Scarlett Johansson va fi un film artistic – live-action.

Deși premiera noului Ghost in the Shell va avea loc la finalului lunii martie 2017, filmările sunt în toi, iar cei de la studiourile Paramount au pornit deja mașina de marketing. Ca urmare, mai jos puteți vedea prima imagine cu Scarlett Johansson în pielea caracaterului Motoko Kusanagi. Cum era de așteptat, imaginea nu dezvăluie prea multe detalii despre intriga filmului, dar arată foarte bine.

Având în vedere dezbaterile despre rasism la Hollywood, niște dezbaterii în online erau inevitabile la aflarea veștii că o actriță albă va juca rolul unui caracter asiatic. Fenomenul are deja și un nume, whitewashing, făcând referire la interpretarea unor roluri destinate altor rase, indiferent dacă e vorba de negri, asiatici sau persoane din Orientul Mijlociu. Dacă vreți să-l înțelegeți mai bine, este suficient să vă uitați la Exodus: Gods and Kings, unde Moise și Ramses sunt interpretați de Christian Bale și Joel Edgerton. Revenind la Ghost in the Shell, Ming-Na Wen – Agent May din Agents of S.H.I.E.L.D și-a exprimat deja frustrarea pe Twitter pe marginea distribuirii lui Scarlett Johansson.

Indiferent dacă e sau nu vorba de whitewashing în Ghost in the Shell, eu personal sunt foarte curios care va fi rezultatul final.

GHOST IN THE SHELL

Citește și: