10 oct. 2016 | 16:41

Primul smartwatch HTC cu Android Wear e mai aproape de realitate

ACTUALITATE
Primul smartwatch HTC cu Android Wear e mai aproape de realitate

Vorbim de mai bine de un an despre un smartwatch HTC, dar se pare că respectivul proiect se va materializa în curând.

Un număr important de producători de smartphone-uri și ceasuri clasice, au lansat în ultimii doi ani ceasuri inteligente sau smartwatch-uri. Dintr-un punct de vedere, domeniul gadgeturilor purtabile a explodat ca profitabilitate în ultima perioadă, deși numeri pe degete companiile care chiar s-au îmbogățit din brățări inteligente și ceasuri cu abilități de monitorizare a efortului fizic și a ciclurilor de somn.

Excepția de la regulă este HTC. Deși era evident pentru oricine că taiwanezii au avut câteva tentative interne de dezvoltare ale unui smartwatch, în afară de zvonuri multiple pe marginea acestui subiect, nici un comunicat oficial nu a fost publicat.

Dacă se confirmă autenticitatea imaginilor alăturate, publicate recent pe Weibo, sunt șanse foarte mari ca până la finele acestui an să vă bucurați de un smartwatch HTC. Ipoteticul dispozitiv se pare că poartă numele de Halbeak și are un design rotund, similar cu un ceas clasic sport. Nu se știe însă dacă acesta va fi și designul final al produsului comercial. În orice caz, având în vedere brandingul Under Armour de pe spatele cataramei și brățara de cauciuc, acesta va fi cu siguranță un ceas pentru sportivi. În definitiv, pe lângă contactele pentru încărcare, pe spate are și un senzor de citire al ritmului cardiac și, probabil, la nivel software, va mai include câteva artificii pentru monitorizarea performanței sportive.

Momentan, este destul de greu de apreciat modul în care HTC va reuși să iasă în fața concurenței cu un smartwatch, dar având în vedere situația financiară delicată a companiei, important este să încerce. Rămâne să vedem când se vor livra primele unități și dacă acest gadget va fi oferit la pachet cu vreun nou smartphone ce urmează să fie lansat în viitorul apropiat.

htc-halfbeak-2 smartwatch android wear

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele