Google pregătește două smartwatch-uri cu Android Wear

Google pregătește două smartwatch-uri cu Android Wear

Conform unor noi zvonuri apărute de curând pe internet, Google ar plănui să lanseze două ceasuri inteligente.

Compania din Mountain View ar dezvolta în prezent două ceasuri inteligente, conform unor informații apărute recent. Debutul lor ar urma să aibă loc după lansarea oficială a celor mai noi telefoane Nexus, mișcare prin care Google și-ar extinde încă o dată gama de hardware. După cum probabil știți deja, compania produce deja laptopul Chromebook Pixel, tableta Pixel C și accesoriile Chromecast.

Ceasurile pe care ar urma să le introducă pe piață ar putea beneficia de brandul Nexus, dar și de specificații diferite. Mai exact, unul dintre ele va avea dimensiuni mai mari, un aspect sport și mai multe funcții (4G, GPS și senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac). Celălalt ar avea un ecran mai mic și nu ar beneficia de aceeași conectivitate.

La fel ca telefoanele Nexus pregătite de HTC în această perioadă, și aceste două smartwatch-uri, cu ecrane rotunde, au propriile nume de cod. În cazul de față, acestea sunt Angelfish și Swordfish.

Angelfish s-ar asemăna cu Moto 360 și LG Urbane 2nd Edition LTE, însă ar păstra unele diferențe considerabile. Marginile ecranului ar putea avea o curbură fină, spre deosebire de ceasurile Motorola, comparate de multe ori, din punct de vedere al formei, cu pucurile de hochei pe gheață. Acesta ar beneficia de o coroană, probabil similară celei de pe Samsung Gear S2, alături de alte două butoane.

Swordfish, de cealaltă parte, s-ar asemăna cu un Pebble Time Round, având, în același timp, margini extrem de subțiri și un singur buton. În ceea ce privește data lansării, The Verge menționează că smartwatch-urile ar putea fi prezentate în același timp cu Android Wear 2.0. Pentru moment, compania s-ar concentra mai mult asupra celor două telefoane Nexus, dezvoltate, după cum am mai spus, în colaborare cu taiwanezii de la HTC.

Citește și:
Sursa: The Verge