01 aug. 2016 | 15:02

Prima facultate din lume unde se „studiază” Pokemon Go

ACTUALITATE
Prima facultate din lume unde se

Pokemon Go a stârnit atât de multe controverse și reacții, încât a devenit o provocare să găsești ceva nou despre el. Vestea că o universitate a decis să includă jocul în programa școlară s-ar putea să fie un mic șoc pentru toată lumea.

Conducerea Universitatății din Idaho, America, a decis să includă un curs de educație fizică numit Pop Culture Games, atât pentru cei cu cei care vor să fie antrenori, cât și pentru cei pasionați, pur și simplu, de fitness. Cursul promite să învețe studenții despre stilul de viață activ, mnca de echipă și explorarea comunităților prin jocuri precum celebrele Pokemon Go sau Human vs. Zombies.

Steven Bird, instructorul cursului, a spus că avea ideea aceasta în minte de ceva timp, dar a știut că trebuie să includă Pokemon Go de îndată ce a văzut cât de popular a devenit. Din punctul său de vedere, aplicația e mai mult decât o simplă goană după creaturi virtuale. „Te aventurezi, vezi diverse lucruri, ești activ, vezi soarele. Îți permite să faci echipe și să te conectezi cu grupuri mari de oameni. Nu e doar activitate fizică, ci și team building și leadership”, a explicat acesta, citat de ComicBook.

Pokemon Go a primit deja laude pentru promovarea obiceiurilor de viață sănătoase, întrucât aplicația te pune să te miști mult. Cei care se joacă mult au observat că au slăbit și că li s-a îmbunătățit sănătatea cardiacă. La urma urmei, dacă știi că te așteaptă un simpatic Pikachu la sfârșitul câtorva kilometri de mers în ritm alert, te simți mai motivat să te miști.

Philip Scruggs, șeful Departamentului de Științe ale Mișcării, a spus că speră ca acest curs să le arate studenților că exercițiile pot fi o activitate distractivă. Scopul final este să îi determine pe tineri să fie energici și activi, iar jocurile de tipul Pokemon Go sunt unelte excelente pentru asta.