29 feb. 2016 | 05:01

Premiile Oscar 2016: Ex Machina, premiul pentru cele mai bune efecte vizuale

ENTERTAINMENT
Premiile Oscar 2016: Ex Machina, premiul pentru cele mai bune efecte vizuale

Ex Machina a primit premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale. Premiile Oscar 2016 se află la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles.4

Ex Machina a câștigat premiul pentru cele mai bune efecte vizuale în detrimentul Mad Max, Star Wars, The Martian și The Revenant în cadrul Premiilor Oscar 2016. Filmul a mai fost nominalizat și la categoria Cel mai bun scenariu original.

Cu toate că Ex Machina nu este un film cu buget extraordinar (numai 11 milioane de dolari) și că nu a avut parte de o campanie de promovare foarte agresivă (excepție făcând o campanie pe Tinder prin care realizatorii i-au făcut pe utilizatori să creadă că vorbesc cu o persoană reală), este, probabil, cel mai bun film SF pe care îl poți vedea anul acesta. Ex Machina este genul de film care nu se bazează pe efecte speciale pentru a te introduce într-o atmosferă SF.

Totul se desfășoară într-o casă deținută de CEO-ul unei companii similară Google. Bineînțeles, există fel de fel de tehnologii bazate pe control vocal și cartele care deschid și închid numai anumite uși, dar întreg decorul ar putea fi reprodus cu ușurință într-o sală de teatru (lucru care mi-ar plăcea mult).

Nathan (Oscar Isaac), CEO-ul menționat mai devreme, organizează o loterie în cadrul companiei prin care îl alege pe Caleb (Domhnal Gleeson), un tânăr programator, pentru a petrece un weekend cu el la casa lui izolată. În scurt timp aflăm că, de fapt, Caleb nu a venit acolo doar pentru a bea bere cu excentricul Nathan, ci pentru a vedea dacă Ava (Alicia Vikander), o inteligență artificială avansată, poate trece testul Turing.

Încă de la început, atmosfera este apăsătoare, iar divergențele dintre Caleb și Nathan nu întârzie să apară. Cele două personaje sunt puse perfect în antiteză, atât când vine vorba de aspect, cât și de stilul de viață și de valori morale.

Ceremonia pentru Premiile Oscar 2016, cele mai râvnite premii din industria cinematografică, este difuzată în această noapte, în direct, la Digi24 și Digi Film și live sub formă de text aici.