29 feb. 2016 | 07:03

Premiile Oscar 2016: Spotlight, premiul pentru cel mai bun film

ENTERTAINMENT
Premiile Oscar 2016: Spotlight, premiul pentru cel mai bun film

Spotlight a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film. Premiile Oscar 2016 se află la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles.

La aceeași categorie au mai fost nominalizate The Big Short, Bridge of Spies, Brooklyn, Mad Max: Fury Road, The Martian, The Revenant, Room.

Spotlight spune povestea incredibilă, dar adevărată, a echipei “Spotlight, constituită din câţiva jurnalişti de investigaţii de la Boston Globe, care au obţinut Premiul Pulitzer pentru cutremurătoarea lor dezvăluire, din 2002, privind muşamalizarea sistematică de către Biserica Catolică a numeroase acte de pedofilie comise de peste 70 de preoţi ai săi.

Ceremonia pentru Premiile Oscar 2016, cele mai râvnite premii din industria cinematografică, este difuzată în această noapte, în direct, la Digi24 și Digi Film și live sub formă de text aici.

Așa cum era de așteptat, nici premiile Oscar din acest an nu sunt lipsite de controverse și elemente interesante. Un fun fact ar fi faptul că din cele 34 de filme selecționate, zece se bazează pe povești adevărate. Competiția pentru premiile Oscar 2016 a fost extrem de strânsă, și deși mulți se așteptau să fie câștigată de The Revenant, Spotlight a fost una dintre surprizele serii.