Portabilitate la preț mic: Lenovo lansează două Chromebook-uri pe piața din România

Portabilitate la preț mic: Lenovo lansează două Chromebook-uri pe piața din România

Cei care vor un dispozitiv ultraportabil pe care să își facă treaba aveau de ales între ultrabook-urile foarte scumpe și tabletele anevoios de folosit în anumite situații. Acum, Chromebook-urile sunt o alternativă de luat în seamă, iar Lenovo tocmai a anunțat două astfel de gadgeturi pentru piața din România. Compania susține că ele sunt destinate sălilor de clasă. 

Lenovo prezintă ThinkPad Yoga 11e Chromebook și Lenovo N22 Chromebook, două noi dispozitive cu Chrome OS. Cele două gadgeturi au fost prezentate astăzi în cadrul evenimentului „Școala românească, la granița dintre tradiție și inovare prin tehnologie”, organizat de Google România în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) și Edu Apps.

ThinkPad Yoga 11e Chromebook este un laptop subțire, ușor, silențios și versatil. Un amortizor de cauciuc montat în jurul capacului absoarbe forța șocurilor laterale, iar colțurile sunt cu 50% mai rezistente, pentru a reduce deteriorarea în cazul căderii oblice. Laptopul este testat cu privire la 12 parametri și 23 de proceduri, cum ar fi presiune ridicată, umiditate, vibrații, temperatură înaltă, șoc de temperatură, presiune joasă (4572 m), temperatură scăzută, radiații solare, fungi și praf. Software-ul educațional și alte aplicații integrate oferă o experiență bogată și intuitivă pentru notițe, adnotarea fișierelor PDF și altele. Noile procesoare Intel Core de a șasea generație – disponibile pe anumite modele – oferă o performanță mobilă extraordinară, cu capacitate de răspuns uimitoare și o autonomie ridicată a bateriei. Prețul va fi de aproximativ 420 de euro.

Dezvoltat să reziste utilizării continue în sala de clasă, Lenovo N22 Chromebook le oferă elevilor și studenților o experiență intuitivă, ușor de gestionat și de adaptat la nevoile specifice conținutului utilizat în procesul de învățare. Laptopul este echipat cu un display HD de 11.6’’, conectivitate WiFi și procesor Intel dual-core Celeron® N3050, iar bateria cu o durată de viață ridicată face față celor mai aglomerate zile de curs. Chromebook-ul va costa aproximativ 200 de euro.

Astăzi avem de-a face cu prima generație digitală, elevi care s-au născut în era internetului, care deja au utilizat echipamente mobile încă din copilărie. Din acest punct de vedere, promovarea sau prezența calculatoarelor în sistemul educațional este atât o provocare, cât și o mare oportunitate. România are un potențial ridicat pentru achiziția de PC-uri special dezvoltate pentru educație. Avem profesori și educatori entuziasmați de posibilitățile pe care tehnologia le deschide pentru a crea un proces educațional mai eficient și mai interesant. Avem elevi care privesc școala și procesul de învățare cu totul altfel din momentul în care experiența de la școală începe să includă conținut similar cu ce consumă ei în mod obișnuit pe smartphone, tabletă sau laptop. În sprijinul lor, Lenovo va continua să își consolideze portofoliul de echipamente dedicate mediului digital de învățare cu produse robuste, înalt performante și versatile.”, a declarat Aurel Nețin, Country Manager Lenovo. 

Citește și: