Popularul Counter Strike 1.6 poate fi jucat pe Android


În funcție de afinitatea pe care o aveți pentru shootere, este aproape imposibil să nu vă fi jucat Counter Strike, deși e puțin probabil să fi retrăit respectiva experiență pe mobil.

De-a lungul anilor, celebrul joc video a trecut prin multe transformări semnificative, atât din punctul de vedere al mecanicii de joc, cât și al motorului grafic folosit. Pornind de la aceeași premisă, unele iterații au fost mai populare decât altele, iar dacă fanii jocului ar fii întrebați ce versiune i-a încântat cel mai mult, sunt șanse foarte mari să răspundă Counter Strike 1.6.

Lansat în urmă cu mulți ani, Counter Strike 1.6 nu este foarte pretențios din punctul de vedere al resurselor hardware necesare, dar abia acum a reușit cineva să-l porteze pe mobil. Trecând peste dovada pe care o puteți vedea în clipul de mai sus, merită reținut că aceste experiment a fost realizat pe un terminal cu Android. Singura problemă este că nu cei de la Valve, care s-au aflat în spatele jocului original, sunt responsabili de această portare. În schimb, un dezvoltator cu numele de Alibek Omarov  a reușit să creeze de la zero uneltele necesare pentru a juca versiunea completă a titlului pe Android. Completă este cuvântul cheie, în contextul în care nu vorbim doar de două hărți recreate pentru mobil, ci de întregul joc pe care l-ați putut juca pe PC.

Pentru ca întreaga soluție propusă de Alibek să fie legală, în cazul în care vreți și voi să vă jucați Counter Strike 1.6 pe Android, trebui să fi cumpărat și instalat jocul de pe Steam. Cum ere de așteptat, acestă iterație a jocului se va baza pe controale sensibile la atingere ilustrate pe ecran, particularitate care nu vă va ajuta să fiți foarte eficienți in-game. În orice caz, dacă acesta a fost unul dintre jocurile copilăriei voastre și sunteți curioși cum se comportă pe smartphone, toate instrucțiunile pe care trebuie să le urmați le găsiți aici.

Alexandru Puiu
07:00 18.04.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video