02 feb. 2016 | 08:46

Poliția olandeză dresează vulturi anti-drone

VIDEO
Poliția olandeză dresează vulturi anti-drone

Deși s-a insistat suficient în ultimele luni pe legiferarea utilizării dronelor, poliția olandeză a început să dreseze vulturi pentru a doborî drone în caz de urgență.

Evoluate din ideea de jucării zburătoare controlate de la distanță, dronele au devenit în doar câțiva ani o industrie de câteva miliarde de dolari și milioane de unități comercializate pe întregu mapamond. Din păcate, autoritățile nu sunt foarte încântate de acest trend și depun eforturi semnificative pentru a preveni adopția lor la o scară și mai largă. În cel mai rău caz, se străduiesc să dețină un anumit nivel de control asupra zonelor în care acestea au voie să fie ,,plimbate”.

În cazul în care investițiile în drone nu erau suficiente, au început să apară tot felul de echipamente anti-drone. Acestea sunt dedicate în principal autorităților dar și celor care sunt deranjați la maxim de prezența dronelor în zona lor vizuală. Lista include lasere, muniție specială și drone cu plase pentru capturarea altor drone. Cea mai simplă și inovativă idee pe marginea acestui subiect vine de la poliția olandeză sub formă de vulturi, păsările prădătoare considerate de unii ca fiind cele mai puternice și periculoase din lume.

În urma unui parteneriat între poliția olandeză și compania de dresaj a prădătoarelor Guard From Above, păsările impozante dezvoltă abilitatea de a doborî drone într-un mod cât se poate de eficient, cu risc zero. O demonstrație video a unei sesiuni de antrenament a fost postată online și o puteți vedea mai sus.

Partea interesantă este că, după cum se poate vedea în antrenament, vulturii nu sunt folosiți pentru a doborî drone de mici dimeniuni, ci giganți precum DJI Phantom. Momentan, așteptăm să fie făcute publice mai multe detalii despre pericolul la care sunt expuse păsările, dar din câte se pare nu par afectate de elicele ce se învârt la viteză foarte mare. Acest lucru se datorează în principal solzilor de pe picioarele vulturilor.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele