Mastercard îți va permite să te autentifici printr-un selfie

, 23 Feb, 18:38

Mastercard vrea să implementeze o nouă măsură de securitate pentru clienții săi.

Utilizatorii de carduri MasterCard vor beneficia în curând de o nouă măsură de securitate implementată de companie. După cum scriu cei de la BBC, utilizatorii vor putea folosi senzorul pentru recunoașterea amprentelor sau un selfie în loc de parolă atunci când efectuează o plată online. Până acum, au fost efectuate teste în Statele Unite și Olanda, iar Mastercard a declarat că în jur de 92% dintre participanți preferă noul sistem în locul parolelor. Unii susțin că sistemul va contribui la reducerea tranzacțiilor frauduloase, însă există voci care contrazic aceste afirmații.

Pentru a garanta siguranța noului sistem baza pe selfie-uri,Mastercard a introdus și condiția ca utilizatorul să clipească înainte de autentificare. În acest fel, un infractor nu se va putea folosi de o poză a victimei. Se pare că 14 țări ar urma să beneficieze de noua funcție: Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Olanda, Belgia, Spania, Italia, Franța, Germania, Elveția, Norvegia, Suedia, Finlanda și Danemarca. Pentru a o putea utiliza, însă, clienții vor fi nevoiți să descarce o aplicație pe PC, telefonul mobil sau tabletă.

În cazul plăților online, nu foarte multe lucruri se vor schimba. Detaliile în legătură cu cardul vor fi furnizate în continuare, iar în cazul în care mai multe informații sunt necesare, o persoană se va putea folosi de amprente sau de un selfie. Mastercard susține că aceasta este și o modalitate prin care pot fi evitate parolele slabe setate de unii utilizatori (precum 123456), care pot fi sparte foarte ușor. De asemenea, scanările oferite și selfie-urile nu vor fi transmise într-o formă în care pot fi interceptate de infractori.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail