Planul Microsoft privind Windows 10 nu va avea rezultatele dorite

Planul Microsoft privind Windows 10 nu va avea rezultatele dorite

Windows 10 este, probabil, cel mai reușit sistem de operare produs de gigantul din Redmond. Nu e de mirare că Microsoft mizează masiv pe el, dar compania s-ar putea să fi fost prea optimistă privind rata de adopție. 

Când Microsoft a prezentat Windows 10 a spus că se așteaptă ca sistemul de operare să ajungă pe un miliard de dispozitive până în luna iunie a anului 2018.

Dar când au făcut acest anunț, reprezentanții companiei nu au luat în calcul un lucru: eșecul sistemului de operare pe smartphone-uri.

În luna mai, Microsoft a anunţat că va concedia 1.850 de angajaţi şi va înregistra costuri de circa 950 de milioane de dolari la divizia de smartphone-uri. Măsurile fac parte din inversarea achiziţiei din 2014 a diviziei de telefoane a Nokia, prin care compania americană dorea să îşi asigure o poziţie pe piaţa telefoanelor, strategie care nu s-a materializat, potrivit News.ro.

Așadar, Microsoft nu va îndeplini obiectivul ca în iunie 2018 să ajungă la 1 miliard de dispozitive care să funcţioneze cu sistemul de operare Windows 10, din cauza deciziei de a renunţa la fabricarea de smartphone-uri care ar fi urmat să aibă instalat acest sistem de operare, relatează MarketWatch.

Compania nu a propus o nouă dată pentru a atinge ţinta de 1 miliard de dispozitive cu sistemul Windows 10.

Adoptarea Windows 10 a avut loc într-un ritm record comparativ cu versiunile anterioare. În iunie, Microsoft a anunţat că peste 350 de milioane de dispozitive funcţionează cu acest sistem de operare, iar adoptarea acestuia a urcat cu 16,7% de la începutul lunii mai. Succesul sistemului de operare se datorează și strategiei agresive cu care acesta a fost promovat. În primul rând, trecerea de la versiunile anterioare s-a făcut gratuit. Apoi, a mai existat strategia de update forțat și de „stresare” a utilizatorilor.

Chiar şi aşa, Microsoft va avea nevoie de de o rată mai ridicată de creştere, de circa 19%, pentru a-şi îndeplini obiectivul.

”Au făcut o mică greşeală prin aruncarea pe piaţă a cifrei, invitând pe toată lumea să o urmărească”, a spus J.P. Gownder, analist la Forrester Research. Gownder consideră că Microsoft va atinge ţinta de 1 miliard de dispozitive care funcţionează cu Windows 10, dar nu înainte de 2020.

Citește și:
Etichete: