Piața de smartwatch-uri este dominată de Apple

Piața de smartwatch-uri este dominată de Apple

La nivel global, există foarte mulți producători de smartwatch-uri și brățări inteligente, dar Apple se pare că este lider, mai ales când vine vorba de ceasuri. 

Cel mai nou raport al celor de la Canalys, ce sintetizează vânzările din piața de purtabile din 2015, ne oferă o situație foarte clară vizavi de cine a câștigat bani și cine se străduiește să-și facă simțită prezența în aceată zonă. Cu această ocazie aflăm că Apple, deși este cel mai recent intrat pe piață, cu al său Apple Watch a reprezentat două treimi din toată piața de livrări de smartwatch-uri în 2015.

Pe un îndepărtat loc doi, în același clasament, vine Samsung cu atrăgătorul Gear S2. Deși, respectivul gadget arată foarte bine și înfățișează o soluție interesantă pentru posesorii de smartphone-uri cu Android, utilizarea Tizen în locul Android Wear nu a facilitat vânzarea în masă a gadgetului. Ultimul loc pe podium, după Apple și Samsung, a fost ocupat de Pebble, o companie care continuă să-și mențină relevanța prin lansarea de ceasuri inteligente cu ecrane eInk adaptate la pretențiile utilizatorilor.

La capitolul brățări inteligente, liderul incontestabil este Fitbit, care are un portofoliu foarte stufos de soluții pentru fiecare buget. Xiaomi, cu al său foarte accesibil Mi Band, ocupă locul al doilea. ,,Software-ul, din ce în ce mai mult, trebuie să se afle la încheietură, iar aceasta este direcția spre care merge piața. Ca pas următor pe această cale, Fitbit Blaze este produsul perfect ce ar trebui dezvoltat de companie. Are un preț competitiv și în continuare pune accent pe funcțiile de fitness.” Daniel Matte, unul dintre analiștii responsabili de acest studiu a sintetizat foarte bine direcția pieții de purtabile.

Rămâne să vedem dacă doritorii de purtabile se vor orienta în viitorul apropiat mai mult către smartwatch-uri, decât către brățări inteligente, cum a confirmat de altfel un alt studiu publicat zilele trecute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI