11 feb. 2016 | 18:26

Peste o mie de programe pentru Windows 3.1 pot merge într-un browser modern

ACTUALITATE
Peste o mie de programe pentru Windows 3.1 pot merge într-un browser modern

The Internet Archive (Arhiva Internetului) este un loc interesant. Acolo veți găsi comprimată într-un singur site istoria digitală a lumii din ultimii 20 de ani.

Pe lângă viruși de MS-DOS ”criogenați” și salvarea aspectului fiecărui site din lume în diferitele versiuni ale evoluției sale, The Internet Archive a reușit să salveze și jocuri antice care obișnuiau să ruleze pe calculatoarele noastre la începutul anilor ’90. Pe lângă o colecție impresionantă de 2.400 de jocuri pentru DOS pe care le poți juca în interiorul browserului, acum poți juca și jocuri care mergeau și pe Windows 3.1 cu tot cu intarfața grafică a vechiului sistem de operare.

În caz că ai nostalgia programelor care erau dedicate primei versiuni de Windows din lume, te vei bucura știind că The Internet Archive are în jur de o mie de aplicații și jocuri care mergeau pe vechiul sistem de operare, mulțumită unui program de conservare a istoriei Windows numit ”Windows Showcase”.

Simularea vechilor jocuri pe browserele zilelor noastre are loc mulțumită unui program numit EM-DOSbox care să convertească codul din Windows în JavaScript. Acesta rulează mai departe aplicațiile în browserul tău, astfel încât experiența să fie cât mai autentică. Același simulator de DOS a permis dezvoltatorilor să ruleze și Windows ’95 pe browsere. În acest ritm nu va mai dura mult până când vom ajunge să vedem din ce în ce mai multe aplicații adăugate la noua colecție de programe vechi.