Pentru ce sume fabuloase ai putea vinde un iPod vechi pe eBay

Pentru ce sume fabuloase ai putea vinde un iPod vechi pe eBay

Vechiul iPod pe care l-ai uitat prin sertar, îngropat în praf, ar putea valora mii de dolari pe eBay, cu atât mai mult dacă e sigilat.

iPodul clasic este, cel mai probabil, cel mai iconic produs din istoria Apple. Dacă nu e cel mai iconic, sigur e unul dintre cele mai iubite, pentru spațiul de stocare remarcabil și durata de viață a bateriei cel puțin la fel de remarcabilă. Acum, modelele mai noi se vând pe eBay pentru aproximativ 500 de lire, dar cele vechi reprezintă adevărata mină de aur. Sumele sunt fabuloase, mai ales dacă ținem cont de faptul că produsele nu se mai fabrică. Totuși, condiția principală e ca produsul să fie complet nefolosit și sigilat, altminteri suma scade.

În 2014, Terapeak, care păstrează evidența vânzărilor pe eBay, a anunțat că un U2 iPod sigilat a fost vândut pentru 90.000 de dolari, în luna septembrie a anului trecut. Alte ediții ale aceluiași model s-au apropiat de aceeași cifră colosală. Aparent, valoarea e și mai mare atunci când compui seturi. De exemplu, acum un set care oferă trei opțiuni diferite de stocare ale primei generații de iPod e la vânzare pentru 50.000 de dolari. A fost remarcat același efect și pentru alte computere și dispozitive Apple mai vechi. Studiul Terapeak a fost publicat acum doi ani, dar de atunci prețurile modelelor au continuat să se învârtă în jurul acelorași prețuri imense.

iPod - licitatie

Evident, nu vor mai fi fabricate iPoduri clasice, iar o bună parte din celelalte modele au zilele numărate. După cum scriu cei de la The Independent, sunt șanse mari să câștige progresiv în valoare pur și simplu fiind păstrate într-un sertar de prin casă. Desigur, nu putem garanta că prețurile vor ajunge la înălțimea primelor modele, dar e posibil să nu fie nici ele neglijabile. Terapeak a confirmat că prețurile iPod-urilor mai noi vor urca, dată fiind goana pentru unitățile vechi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: