Pentru aniversarea a 30 de ani de la lansare, Zelda ajunge gratuit online

Pentru aniversarea a 30 de ani de la lansare, Zelda ajunge gratuit online

Zelda reprezintă una dintre cele mai importante francize din gaming și cel mai profitabil brand pentru Nintendo, un motiv în plus pentru a fi readus în actualitate.

În teorie, cei de la Nintendo ne-au promis că nu ar trebui să mai dureze foarte mult până când un nou joc Zelda va fi lansat pentru Nintendo Wii U. Cu alte cuvinte, până la finele acestui an, la celebrarea a 30 de ani de The Legend of Zelda, o variantă îmbunătățită a titlului ar trebui să ajungă pe Wii U. În teorie,  respectiva consolă nu mai are o viață foarte lungă și sunt multe zvonuri cum că va înceta să se mai fabrice în 2016. Până la un comunicat oficial însă, atât în privința noului Zelda, cât și a decesului Wii U, putem spera.

În altă ordine de idei, ne putem juca The Legend of Zelda în interiorul browserului preferat, atât pe PC, cât și pe mobile. Având în vedere eficiența Nintendo de a închide astfel de proiecte independente, sunt șanse foarte mari ca website-ul să ajungă offline în curând, dacă nu cumva va fi clonat în spatele mai multor URL-uri. Trecând însă peste modurile în care acest tribut la adresa Zelda nu va muri niciodată, este impresionant cum a regenerat fiecare pixel din joc pentru a vă impresiona. Cu această ocazie, clasicul pe 8 biți a fost transformat într-un joc complex 2.5D care, deși nu suportă interacțiunea cu un controller classic, există în permanență pe ecran controalele originale desenate pe care puteți apăsa.

La această oră, jocul în versiunea sa web nu este nici pe departe terminat, dar echipa de dezvoltatori din spate – Scott Lininger și Mike Magee, speră că-l vor finaliza. Singura condiție este ca Nintendo să nu treacă realizarea tinerilor de mai sus pe o listă neagră și să trimită o armată de avocați la adresa lor pentru a-i convinge să închidă website-ul, dacă nu vor să ajungă în fața unui tribunal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: