25 mai 2016 | 14:01

Șoferul acesta doarme în timp ce mașina se conduce singură

ENTERTAINMENT
Șoferul acesta doarme în timp ce mașina se conduce singură

Pilotul automat de pe mașinile Tesla este, într-adevăr, un lucru excepțional, însă un șofer are prea mare încredere în el.

În luna octombrie a anului trecut, oficialii Tesla anunțau actualizarea software-ului instalat la bordul Modelului S, care transforma mașina într-un automobil aproape autonom. Desigur, cuvântul cheie aici este ”aproape”. Vehiculul nu poate fi considerat în momentul actual unul autonom, iar acestea este și motivul pentru care Elon Musk, alături de alți oficiali Tesla, au menționat foarte clar că nu este indicat ca șoferul să doarmă la volan sau să ia mâinile de pe volan.

[related]

Însă unii șoferi se pare că nu țin cont de sfaturile companiei, iar o dovadă importantă este chiar videoclipul care a apărut de curând pe secțiunea specială Tesla Motors de pe Reddit. În cadrul acestuia, puteți observa cum un șofer doarme la volanul vehiculului său Tesla în timp ce mașina se conduce singură. Din câte se pare, acesta aștepta la coadă, iar cel mai probabil, a vrut să profite de aglomerație pentru a trage un pui de somn.

”Autopilotul Tesla este construit pentru a le da mai multe încredere în spatele volanului, pentru a le spori nivelul de siguranță pe șosea și pentru a face din condusul pe autostradă o activitate  agreabilă. Autopilotul este de departe cel mai avansat sistem de pe șosea, dar nu transformă Tesla într-o mașină autonomă și nu îi permite șoferului să ia mâinile de pe volan. Încă de la lansare, i-am educat pe clienți în legătură cu acest sistem. amintindu-le că trebuie să rămână atenți chiar și atunci când îl folosesc, pentru a fi pregătiți să preia controlul volanului”, a declarat Elon Musk conform Tech Insider.

La un moment dat, omul de afaceri a fost întrebat prin ce diferă sistemul Tesla față de celelalte deja utilizate de alte branduri auto, precum Mercedes sau Audi, iar răspunsul său a fost următorul: „În timp ce o mașină Tesla învață ceva, întreaga flotă învață împreună cu aceasta”.