Parteneriat între Orange și Telekom: rețea 4G pentru unul, internet fix pentru celălalt

Parteneriat între Orange și Telekom: rețea 4G pentru unul, internet fix pentru celălalt

Telekom Romania anunță un acord de roaming național încheiat cu Orange România. De asemenea, compania anunță și un parteneriat privind infrastructura de comunicații fixe, care îi va avantaja pe cei de la Orange

Acordul de roaming național dintre Telekom Romania Mobile Communications S.A. și Orange România S.A. acoperă serviciile de date 4G și 4G+, precum și serviciile de voce prin intermediul rețelei LTE, oferind clienților Telekom o experiență superioară în utilizarea serviciilor de broadband mobil, se arată într-un comunicat remis Playtech. Parteneriatul Orange – Telekom este cea mai importantă mișcare de la acordul semnat de Vodafone și DIGI. 

Astfel, clienții Telekom Romania vor putea folosi benzile de comunicații 4G și 4G+ chiar și atunci când nu se află în aria de acoperire a rețelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea rețelei Orange 4G/4G+, care acoperă 72% din populație la nivel național și 96% din populația urbană.

Trecerea de la o rețea la alta se va face fără întreruperi și nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori, spun oficialii companiei.

Parteneriat Orange – Telekom: Internet ”fix” de la Orange

Independent de acordul de roaming național, Telekom Romania și Orange România au semnat, de asemenea, un contract de acces la rețeaua fixă urbană de fibră optică a Telekom. Acesta permite Orange să intre pe piața serviciilor de comunicații fixe și să ofere clienților săi Internet fix de mare viteză, precum și servicii TV îmbunătățite.

Utilizatorii din România vor putea beneficia în zonele urbane de servicii Orange de internet fix cu viteze de până la 1Gbps şi se vor putea bucura de o experienţă îmbogăţită de televiziune, având posibilitatea de a alege toate serviciile de comunicare de la Orange, cu o factură unică și un singur Serviciu Clienți”, se arată în comunicatul oficial remis de Orange Romania.

Formatul acestor proiecte, care au la bază cele două contracte, permite Telekom Romania și Orange România să concureze în continuare independent pe piață, în conformitate cu propriile politici comerciale și strategii de business”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Prima dată am auzit despre acest parteneriat Orange – Telekom în luna decembrie a anului trecut. „Proiectul negociat sub numele de cod «Apolodor» a fost finalizat. Cele două contracte de partajare a rețelelor au fost semnate la începutul lui decembrie. Telekom are acces la rețeaua 4G a Orange printr-un contract de roa­ming național, iar Orange va putea oferi servicii fixe prin infrastructura Tele­kom“, ar fi declarat, atunci, unele surse pentru Ziarul Financiar.

Citește și: