Overwatch depășește recorduri spectaculoase de popularitate

Overwatch depășește recorduri spectaculoase de popularitate

Fanii FPS-urilor online de calitate sunt foarte încântați de Overwatch, iar fascinația lor se reflectă într-un număr semnificativ de jucători.

Dintr-un punct de vedere, cei de la Blizzard sunt destul de conservatori. Ei au în portofoliu câteva proprietăți intelectuale cu care se pot mândri și care generează sume semnificative de bani, iar respectivii bani sunt investiți în noi titluri din aceleași francize. Această filozofie se poate observa clar în dezvoltarea Diablo 3, Startcraft 2, Warcraft 3 și nu numai. Până și Heroes of the Storm folosește elemente din proprietățile intelectuale ce au fost deja exploatate aproape la maxim.

Există însă și o excepție de la regulă, iar aceasta vine sub forma recent lansatului Overwatch. În doar câteva săptămâni, respectivul titlu a devenit unul dintre cele mai populare jocuri contra cost lansate vreodată, atingând pragurile de popularitate la World of Warcraft, din perioada sa bună.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, la câteva zile după ce a fost anunțat oficial, Blizzard se mândrea pe Twitter cu 7 milioane de jucători activi pe serverele Overwatch. Acum, respectiva valoare a crescut cu aproape 50%. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos desprinsă de pe profilul oficial de Twitter al dezvoltatorului, Overwatch are acum 10 milioane de utilizatori unici activi, iar rata de creștere nu pare să încetinească prea curând. Cum ziceam și mai sus, numărul este cu atât mai absurd cu cât vorbim de un titlul complet nou, ce nu se bazează pe o franciză existentă, gen Call of Duty, Battlefield, Unreal Tournament, Quake, Counterstrike, etc.

În altă ordine de idei, review-urile pentru Overwatch au fost predominant pozitive, iar jucătorii sunt foarte încântați de experiența de gaming plăcută de care acesta dă dovadă. Numărul trolilor este mic spre inexistent, și prea puțini jucători au atitudine toxică față de ceilalți gameri. Acesta fapt se datorează faptului că Blizzard a implementat încă de la început metode eficiente pentru eliminarea unui astfel de comportament. Există penalități foarte agresive pentru cei care părăsesc un joc la nervi înainte de încheierea unei lupte, iar cei care trișează sunt eliminați permanent din joc și l-au cumpărat degeaba.

overwatch_10_million

Sursa: Ubergizmo