04 aug. 2016 | 11:51

Oppo F1s este smartphone-ul perfect pentru selfie-uri

ACTUALITATE
Oppo F1s este smartphone-ul perfect pentru selfie-uri

Ați fi fost tentați să credeți că fascinația pentru selfie-uri a multora dintre noi s-a ponderat, dar lansarea unor telefoane dedicate precum Oppo F1s ne confirmă faptul că nu este deloc așa.

Acest trend al selfie-urilor apărut în urmă cu câțiva ani a explodat pur și simplu în ultima perioadă, și nu pare să să liniștească prea curând, în contextul în care, vedem tot mai multe dispozitive ce par să fie create doar pentur selfie-uri perfecte. Noul Oppo F1s este doar cel mai recent exemplu, dar în ultimul an au mai apărut și alte terminale cu particularități software sau hardware menite să faciliteze obținerea de rezultate spectaculoase cu camera frontală.

După ce n-au impresionat prin lansarea unora dintre cele mai subțiri smartphone-uri de pe mapamond, cei de la Oppo vor să ne convingă și în privința telefonului perfect pentru selfie-uri, sub forma Oppo F1s. Ilustrat din mai multe unghiuri în imaginea de mai sus, acesta are o configurație hardware mai mult decât decentă, dar este evident că punctul său forte este captura foto/video, în principal cu camera din față.

Practic, vă pune la dispoziție un senzor de 16 megapixeli de 1/3.1 inci cu o diafragmă de f/2.0 pentru selfie-uri clare și luminoase, chiar și în condiții de iluminare scăzută, fără bliț. Tot pentru selfie-uri, în aplicația nativă de captură, vor exista, pe lângă filtre, funcții dedicate, precum Beautify 4.0, selfie panorama și nu numai. Camera principală, de pe spatele telefonului, este de doar 13 megapixeli.

În altă ordine de idei, Oppo F1s este construit în jurul unui panou HD 720p de 5,5 inci. La interior ascunde un procesor octa-core Cortex-A53 tactat la 1,5GHz, are 3GB RAM și o memorie internă de 32GB ce poate fi extinsă prin microSD-uri. Bateria este de 3075 mAh, iar prețul său de achiziție este de doar 275 de dolari. Rămâne să vedem cât de repede va ajunge pe piața autohtonă, fie cu branding Oppo, fie cu orice altă etichetă, gen Allview.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele