Oppo este pe primul loc: cel mai important producător din China

Oppo este pe primul loc: cel mai important producător din China

S-ar putea să fi auzit din greșeală de Oppo în ultimii ani, dar nu v-ați așteptat ca respectiva companie să fie cel mai puternic creator de smartphone-uri din China.

Piața de telefoane din China, deși este cea mai importantă din China, se pare că este și una dintre cele mai volatile. Altfel, este foarte greu de înțeles cum a reușit o companie care aproape că nu exista în urmă cu doi ani, să ajungă pe primul loc la capitoul vânzări.

În continuare, există câțiva producători de telefoane care comercializează telefoane doar în țările asiatice. Dacă aceștia vor decide însă să-și folosească puterea financiară pentru a repeta succesul din China și în alte colțui ale mapamondului, Apple și Samsung vor avea foarte mult de pierdut.

Conform studiului publicat de Counterpoint, pe care îl vedeți sintetizat în graficul de mai jos, prezența Oppo pe piața din China în 2014 era aproape inexistentă. Doi ani mai târziu, în 2016, aceeași companie este lider de piață în China cu 22,9% din piață. Această valoare nu face decât să reconfirme volatilitatea pieței și faptul că utilizatorii de smartphone din zonă nu ezită să se orienteze către un alt brand de telefoane dacă raportul preț/performanță este mai bun, iar oferta este mai variată. S-ar putea să conteze și faptul că unele dintre cele mai subțiri telefoane din lume au fost create de Oppo în ultimii ani.

De partea cealaltă a baricadei se află Huawei și Xiaomi care, până nu de mult, erau sinonime cu piața de mobile din China. Din păcate, respectivele companii au înregistrat o scădere dureroasă în ultimul an. Xiaomi, de exemplu, a ajuns de la o cotă de piață de 15,1% până la 6,8%. În ceea ce privește performanța Apple și Samsung în teritoriu, împreună, aceștia mai puține unități vândute decât Oppo. Rămâne doar să vedem dacă graficul își va păstra forma în următorul an.

oppo-china

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo