Opera ia fața lui Chrome: devine primul browser important care include un VPN

Opera ia fața lui Chrome: devine primul browser important care include un VPN

Opera este primul dintre browser-ele importante care vine dotat cu un VPN.

VPN-urile sunt probabil cea mai bună opțiune la care puteți recurge pentru a deveni anonim pe internet. Spre deosebire de proxy-uri, care iau în considerare doar traficul efectuat prin intermediul browser-ului, VPN-urile normale funcționează cu tot traficul pe internet. Mai mult decât atât, acestea vă pot ajuta să accesați conținutul oferit de servicii, precum Netflix, care nu sunt disponibile în țara în care vă aflați. De obicei, VPN-urile necesită un abonament și descărcarea de software special, dar acum, browser-ul Opera include unul direct în software-ul său.

După cum scrie site-ul VentureBeat, decizia norvegienilor de a include acest feature a venit la o lună după ce au achiziționat SurfEasy, o companie care oferea servicii de tip VPN. Astfel, sesiunea de browsing pe internet va fi protejată, iar, în anumite situații, ați putea chiar să depășiți măsuri de securitate precum firewall-uri. De asemenea, grație IP-ului virtual de care vă veți bucura, va fi mai greu să fiți localizați. Dar, spre deosebire de VPN-urile standard, doar traficul din browser va fi protejat.

Există servicii care furnizează de ceva vreme VPN-uri sub formă de add-on pentru Opera, însă, prin includerea unui asemenea element direct în software, Opera demonstrează că securitatea va deveni unul dintre principalele lucruri asupra cărora se va concentra în viitorul apropiat. Pentru moment, VPN-ul este disponibil doar în versiunea de Opera pentru dezvoltatori și oferă criptare pe 256 de biți. Acesta poate fi activat prin deschiderea meniului ”O”, accesând ulterior ”Settings”, selectând ”Privacy & Security” și făcând click pe ”Enable VPN”.

După aceea, veți vedea o pictogramă lângă bara cu adrese, de unde puteți selecta, pentru moment, doar trei adrese virtuale: Statele Unite, Canada și Germania. După cum era de așteptat, Opera nu a limitat traficul prin VPN. Browser-ul companiei este folosit în prezent de sute de milioane de oameni din toată lumea (deși nu este la fel de popular precum Chrome și Firefox).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: