”Oglinda magică” a Microsoft face spălatul pe dinți o experiență informativă

”Oglinda magică” a Microsoft face spălatul pe dinți o experiență informativă

Microsoft nu este prima companie interesată de crearea unei oglinzi inteligente.

Odată cu popularizarea noțiunii de ”Internet al Tuturor Lucrurilor”, nu a durat foarte mult până când unii oameni au început să discute despre posibilitatea realizării unei oglinzi inteligente. Una dintre companiile care și-a demonstrat recent interesul pentru un asemenea produs este Microsoft. După cum scrie și pe site-ul oficial, Microsoft a prezentat o oglindă inteligentă în cadrul conferinței Build, iar acum, compania a explicat pe scurt modul în care aceasta funcționează.

Oglinda celor de la Microsoft este una care permite vizualizarea elementelor într-o singură direcție. Pe scurt, este similară celor pe care le-ați văzut, probabil, în filme, în interiorul camerelor de interogare. Elementul inteligent este adăugat de un display LCD, așezat în spatele oglinzii și care afișează elementele albe ale interfeței de utilizare pe un fundal negru. Atunci când display-ul este pornit, un utilizator își poate vedea reflexia, alături de interfață.

Sistemul demonstrat de Microsoft rulează o aplicație din cloud, iar dacă este să dăm crezare informațiilor recente, oglinda este atât de simplă și necesită atât de puțin resurse, încât oricine ar putea să o construiască în câteva ore. Din câte se pare, designerii au apelat la un Raspberry Pi atunci când au proiectat oglinda, iar instrucțiunile de asamblare, împreună cu aplicația utilizată sunt disponibile pe Github.

Microsoft a construit aplicația pentru persoanele care vor să se pregătească în mod corespunzător pentru o zi, dar care nu vor să fie bombardate cu informații. Astfel, informațiile cele mai utile (precum vremea, ora și alertele au fost plasate în partea superioară), în timp ce restul informațiilor au fost poziționate în partea inferioară.

Mai mult decât atât, oglinda poate recunoaște figura unei persoane, astfel că orice membru al unei familii își poate crea un profil pentru a vedea doar informațiile care îl interesează cu adevărat. Să sperăm că vom vedea o versiune comercială în viitorul apropiat.

Citește și: