O tabletă Samsung a luat foc într-un avion

O tabletă Samsung a luat foc într-un avion

Ar fi fost ideal să nu mai auzim de alte gadgeturi Samsung care explodează, dar din păcate, se pare că sud coreenii nu au noroc.

În ultimele săptămâni am fost asaltați cu rapoarte din fiecare colț al mapamondului legate de terminale Galaxy Note 7 care, pur și simplu, nu se mai opresc din explodat. Încercând să soluționeze acea problemă, Samsung a anunțat un program de returnare în magazine a unităților cu probleme, pentru înlocuirea lor cu alte noi sau pentru primirea banilor înapoi. Din păcate, în timp ce companiile de zbor interziceau urcarea în avion cu telefoane Galaxy Note 7, nimeni nu se aștepta ca telefoane mai vechi din aceeași serie să facă probleme.

În urmă cu câteva zile am aflat detalii despre un Galaxy Note 2 care a început să scoată fum în avion. Pe lângă un șoc teribil pentru toți pasagerii, evenimentul nu a generat alte consecințe dramatice deoarece stewarzii de la bord au pus imediat mâna pe extinctoare și au stins aparatul.

Evenimentul s-a petrecut într-un avion ce zbura din India la Singapore. La scurt timp după eveniment, compania indiană ce deținea aeronava a anunțat că nu va mai permite zborul cu nici un telefon Galaxy Note, din orice generație pornit.

Un alt eveniment cu potențial dramatic s-a desfășurat în urmă cu câteva zile pe un zbor Delta Airlines de la Detroit la Amsterdam. Din păcate, din cauza unei tablete Samsung Galaxy Tab care s-a umflat și a început să scoată fum, avionul a fost nevoie să aterizeze la Manchester.

Un oficial al companiei Delta a afirmat că tableta s-a strecurat în scaun în timp ce acesta era în poziția lăsat pe spate. La scurt timp după, tableta a început să scoată fum și părea o chesiune de câteva minute până când întregul scaun să se aprindă.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar avionul a putut ateriza în condiții de siguranță la Mancheste, unde, în aproximativ două ore, a fost înlocuit întregul scaun afectat de eveniment. Oficialii Samsung nu au confirmat în nici un context probleme de funcționalitate și baterii explozive ale altor terminale decât Galaxy Note 7.

Sursa: Ubergizmo