Doar Galaxy Note 7 cu baterii produse de Samsung explodează

Doar Galaxy Note 7 cu baterii produse de Samsung explodează

Este imposibil să nu fi auzit de telefoanele Galaxy Note 7 care tind să explodeze, iar de vină se pare că sunt bateriile create de aceeași companie.

Samsung se ocupă cu realizarea de baterii de foarte mulți ani. E foarte probabil chiar ca o divizie a gigantului să fi făcut baterii înainte să existe primul telefon Samsung. Cu toate acestea, se pare că nu toate bateriile respective sunt perfecte. Conform unui reportaj publicat de curând în Coreea, exact bateriile propriului subsidiar au fost responsabile de oprirea vânzărilor la Galaxy Note 7.

Deși nu au trecut nici câteva săptămâni de când noul vârf de gamă Samsung Galaxy Note 7 a ajuns în magazine, la finele săptămânii trecute, Samsung a anunțat că încetează comercializarea aparatului. Mai mult decât atât, a insistat ca toți cei care au cumpărat deja un exemplar să se întoarcă cu el la un reprezentant al companiei pentru a primi un nou smartphone. În același comunicat însă, sud coreenii au fost destul de rezervați în a detalia exact ce s-a întâmplat de s-a ajuns la această situație jenantă. Au spus doar că 35 de telefoane au explodat deja pe întreg mapamondul și că un număr limitat de dispozitive sunt afectate de o problemă cauzată de baterie.

Vânzările de Galaxy Note 7 au încetat peste tot, cu excepția Chinei, care comercializează altă versiune. În două săptămâni ar trebui livrate noi unități și reîncepută comercializare, cam în aceeași perioadă în care iPhone 7 va ajunge pe rafturile magazinelor.

Dacă reportajul publicat de Korea Herald este corect, problema celor de la Samsung e mult mai gravă. Aparent, bateriile create de Samsung SDI sunt de vină pentru exploziile Galaxy Note 7, iar acestea se găsesc în peste 70% dintre unitățile create. Restul de 30% provin de la ATL – China. Până când va găsi altă soluție, Samsung s-a orientat în mod exclusiv către către bateriile ATL pentru Note 7, în defavoarea propriului subsidiar.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo