O mașină Tesla te scapă în cazul unui atac biochimic

O mașină Tesla te scapă în cazul unui atac biochimic

Anul trecut, cei de la Tesla, în conferința de anunțare a Model X, au fost foarte mândri de o funcție intitulată Bioweapon Defense Mode, menită să vă protejeze de atacuri biochimice.

În momentul în care auzi de un automobil comercial care te apară în cazul unui dezastru natural, ești tentat să crezi că este vorba de un truc de markting. Pentru a elimina complet această posibilitate, cei de la Tesla s-au decis să demonsteze live utilitatea și eficiența funcției Bioweapon Defense Mode.

Prin intermediul unui sistem foarte avansat de filtre, orice poluant sau element chimic prezent în atmosferă nu ajunge la persoanele din interiorul unui Tesla Model X, iar sistemul chiar funcționează. Testul a fost foarte elaborat, iar utilitatea modului respectiv de filtrare s-a dovedit utilă în mult mai multe scenarii decât ați crede.

tesla atac biochimic biohazard-bubble

În principiu, pentru a ajunge la o concluzie relevantă, au integrat un Tesla Model X într-un balon imens transparent. La pasul următor, au introdus o cantitate extremă de poluanți în același spațiu mic. Ca să înțelegeți riscul, gândiți-vă cât de mare este cantitatea de 1000 mg/m3 PM2.5 față de 12 mg/m3 recomandat de EPA. Au închis ușile și au activat funcția. Conform celor de la Tesla, în doar câteva minute, calitatea aerului din mașină a fost atât de bună încât participanții la experiment și-au putut îndepărta măștile de gaze. Graficul de mai jos ilustrează foarte bine rezultatele experimentului.

,,Vehicolul nu a reușit doar să curețe complet aerul din interior, dar în minutele ce au urmat, a început să filteze și aerul din afara mașini, reducând nivelul de PM2.5 cu 40%. Cu alte cuvinte, Bioweapon Defense Mode nu este doar un truc de marketing, ci este o funcție adevărată. Poți cu adevărat să supraviețuiești unui atac biochimic de grad militar stând în mașină.” Mai mult decât atât, funcția este atât de performantă încât a dar randament și în exterior, în jurul mașinii.

În mod real, nu veți activa prea curând o astfel de funcție, dacă veți reuși să puneți mâna pe un Tesla Model X. Dar dacă petreceți foarte mult timp într-o țară foarte poluată, precum China, s-ar putea să depindeți de ea zilnic.

tesla atac biochimic biohazard-line-graph-2x

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: