15 dec. 2016 | 17:01

Nu renunțați la ceasurile voastre Pebble, chiar dacă Fitbit a cumpărat compania

ACTUALITATE
Nu renunțați la ceasurile voastre Pebble, chiar dacă Fitbit a cumpărat compania

În urmă cu câteva zile, a fost confirmată oficial achiziția Pebble de către Fitbit. În acel context, destinul dispozitivelor Pebble aflate în circulație a devenit incert.

În piața de purtabile, Fitbit și Pebble sunt doi jucători foarte importanți. Fitbit este liderul în domeniu și are o putere financiară semnificativă, în timp ce Pebble a venit pe piață cu câteva inovații importante și a făcut tot posibilul pentru a spori adopția acestor dispozitive inteligente prin prețuri accesibile. De curând însă, Fitbit a anunțat achiziția Pebble, iar primul gest a implicat încetarea comercializării oricăror produse din portofoliul companiei americane. Au oprit, de asemenea, dezvoltarea noilor ceasuri care tocmai fuseseră finanțate prin Kickstarter, inițiind un proces de returnare a costurilor de achiziție către cei ce sperau să le cumpere.

Aceste gesturi au speriat destul de mult utilizatorii de gadgeturi Pebble, care erau convinși că micile purtabile cumpărate în trecut, se vor transforma subit în bibelouri. Se pare însă că, deși Fitbit nu vrea să mai vândă smartwatch-uri sub brandul Pebble, va continua să ofere suport pentru respectivele aparate și va ține în viață, cel puțin încă un an, toate serviciile de care depind acele gadgeturi. Sunt șanse foarte mari ca și în 2018 să vă puteți folosi Pebble-ul, datorită generozității Fitbit, dar momentan, anunțul a fost făcut doar pentru 2017.

,,Fitbit face tot ce este posibil pentru a menține software-ul Pebble și serviciile aferente active pe perioada anului 2017. Ca să fim mai expliciți, nimeni din această echipă proaspăt formată nu caută să vă strice ceasurile Pebble care se află în funcțiune. Pebble SDK, CloudPebble, API-urile Timeline, disponibilitatea firmware-ului, aplicațiile mobile, portalul pentru dezvoltatori și magazinului virtual Pebble, toate sunt elemente ale ecosistemului Pebble ce vor rămâne active la această oră.

Cu alte cuvinte, dacă tocmai v-ați cumpărat un Pebble sau folosiți unul de ceva timp, nu prea aveți de ce să vă faceți griji în privința utilității sale pe termen lung. Mai mult decât atât, cei de la Pebble vor lansa un update de firmware menit să faciliteze utilizarea ceasului chiar și după ce serviciile de cloud aferente vor înceta să mai fie disponibile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele