Nu sunt doar pentru oamenii ”cool”: până și infractorii preferă iPhone-urile

Nu sunt doar pentru oamenii ”cool”: până și infractorii preferă iPhone-urile

Toți prietenii tăi cool au unul, toate vedetele au unul și, aparent, și infractorii au câte unul. Este vorba despre iPhone-uri care, potrivit poliției americani, au devenit telefoanele preferate ale celor care încalcă sau care vor să încalce legile.

Afirmația este trecută într-un document trimis de trei asociații care se ocupă cu aplicarea legilor către un judecător implicat în ”războiul” dintre Apple și Departamentul de Justiție american.

Cele trei grupuri susțin că infractorii ar fi renunțat la telefoanele ”de unică folosință” (burner phones) în favoarea iPhone-urilor, fiind atrași de tehnologiile de criptare implementate de Apple.

În document este citată și o convorbire telefonică purtată de un deținut, interceptată de autoritățile din New York în 2015, în care spunea că sistemul de operare criptat al Apple este ”un dar de la Dumnezeu”.

În ultimele săptămâni foarte mulți americani au luat partea Apple sau au fost împotriva deciziei CEO-ului Tim Cook de a nu ceda presiunilor FBI-ului. În acel caz particular, totul a pornit de la un iPhone al unui terorist blocat cu un cod de securitate ce nu putea fi accesat de autorități. Autoritățile au crezut că inginerii Apple trebuie doar să apese pe un buton, iar informațiile de pe smartphone vor fi accesibile imediat, dar în scurt timp s-a dovedit că situația este mult mai complexă decât pare la prima vedere. Un judecător federal din New York tocmai le-a dat dreptate celor de la Apple într-un proces împotriva autorităților americane.

Documentul înaintat Curții vine ca urmare a acestui eveniment, iar grupurile susțin că poziția Apple reprezintă o amenințare la  adresa tuturor agențiilor de securitate din țară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: