NPD a anunțat cele mai populare și profitabile jocuri din 2015

NPD a anunțat cele mai populare și profitabile jocuri din 2015

Ca în fiecare început de an, cei de la NPD reduc anul anterior la o serie de statistici mai mult sau mai puțin interesante. De această dată, vorbim de cele mai populare și profitabile jocuri din 2015.

În cazul în care sunteți pasionați de gaming, este foarte probabil să aproximați cu precizie destul de mare titlurile care s-au vândut cel mai bine în ultimele 12 luni, deși s-ar putea să faceți mici greșeli vizavi de ordinea lor exactă într-un eventual top 10. Partea tristă, dacă o putem numi așa, este că respectivul clasament nu include titluri originale, ci doar continuări are unor serii începute cu mulți ani în urmă. Vorbim practic doar de francize ce sunt exploatate la maxim de directorii marilor studiouri.

Trecând însă peste circumstanțele care au dus la staibilirea acestui top, în ordinea importanței, titlurile, împreună cu platformele pe care au fost disponibile, sunt următoarele:

  1. Call of Duty: Black Ops III (XBO, PS4, 360, PS3, PC)**
  2. Madden NFL 16 (PS4, XBO, 360, PS3)**
  3. Fallout 4 (PS4, XBO, PC)**
  4. Star Wars Battlefront 2015 (XBO, PS4, PC)**
  5. Grand Theft Auto V (PS4, XBO, 360, PS3, PC)**
  6. NBA 2K16 (PS4, XBO, 360, PS3)**
  7. Minecraft (360, XBO, PS3, PS4)
  8. Mortal Kombat X (PS4, XBO)**
  9. FIFA 16 (PS4, XBO, 360, PS3)**
  10. Call of Duty: Advanced Warfare (XBO, PS4, 360, PS3, PC)**

** Vânzările includ și Collector’s Edition, Game of the Year Edition, bundle-uri și nu numai.

Per ansamblu, cum ziceam și în introducere, nu aveți de ce să fiți uimiți de acest clasament. GTA nu o să moară niciodată, foarte mulți au așteptat cu nerăbdare câțiva ani lansarea Fallout 4, iar în 2015, orice a avut Star Wars în titlu s-a vândut precum pâinea caldă. Call of Duty Black Ops 3 continuă succesul francizei, deși sunt șanse foarte mari ca entuziasmul fanilor să nu mai fie la fel de mare ca în anii trecuți.

Același clasament pentru 2014 a fost un pic mai interesant pentru că a inclus și câteva titluri originale, Watch Dogs și Destiny la care s-a adăugat singurul joc disponibil pe o singură platformă, Super Smash Bros.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: