Gamerii încă fac vânzări de miliarde: Cât de dorite au fost Sony PS4, Xbox One și Wii U?

Gamerii încă fac vânzări de miliarde: Cât de dorite au fost Sony PS4, Xbox One și Wii U?

Deşi Xbox One, PS4 şi Wii U au fost lansate în 2013, abia în 2014 toate next-gen s-au vândut într-un ritm alert, după spusele celor de la NPD.

Aproape în fiecare lună vedem câte un raport legat de vânzările de console. Deoarece acum suntem la mijlocul lunii ianuarie, ne sunt în continuare servite statistici pentru întregul an anterior.

Indiferent dacă sunteți un fan Xbox One, PlayStation 4 sau , toate aceste unelte de gaming au plecat de pe rafturile magazinelor în 2014 într-un ritm amețitor. Pentru un timp, cei de la Sony au avut cele mai multe motive de bucurie pentru că PS4 s-a vândut mai bine decât concurența. Excepția de la regulă, conform celor de la NPD, a venit abia în ultimele două luni ale anului, perioadă în care Xbox One a fost pe primul loc. În total, creșterea în acest domeniu față de anul anterior a fost de peste 20%. Astfel, s-a atins pragul de 5 miliarde de dolari în încasări.

Este adevărat că au fost și perioade cu reduceri semnificative de prețuri, dar acestea nu au fost nici mai multe și nici mai dese decât în anii trecuți. Probleme majore apar la capitolul software, incluzând aici și jocurile, nu doar aplicațiile utile și sistemele de operare. Cele 5,3 miliarde de dolari acumulați din vânzări sună bine în teorie. În practică însă, această valoare este cu 13 procente mai mică decât în 2013. Call of Duty Advanced Warfare este titlul care s-a vândut cel mai bine pe parcursul anului, în timp ce un top 5 a fost completat de Madden NFL 15, Destiny, Grand Theft Auto V şi Minecraft.

Pe poziția a șasea merită o mențiune specială Super Smash Bros, cel mai popular joc pentru consolele Nintendo și unul care a readus în actualitate consola Wii U. Pentru a-și menține poziția de lider, Microsoft a anunțat deja că va micșora prețul pentru Xbox One în SUA până la 350 de dolari, fără Kinect. Rămâne să vedem dacă respectiva scădere de preț se va manifesta și în România.

Citește și: