Următorul Apple Watch aduce suficiente noutăți încât să merite cumpărat

Următorul Apple Watch aduce suficiente noutăți încât să merite cumpărat

Smartwatch-ul Apple a fost un succes remarcabil de piață și continuă să se comercializeze într-un ritm remarcabil. Mulți se întreabă însă care vor fi noutățile ce vor defini Apple Watch II.

Fanii dispozitivelor Apple au toate șansele să fie ancorați în ecosistemul companiei, dominat de iPad-uri, iPhone-uri, Mac-uri și Apple Watch-uri. Același ecosistem însă, o dată la un an sau la doi ani, vă invită la upgrade, și se pare că a sosit momentul pentru Apple Watch II.

Deși gigantul din Cupertino, ca de fiecare dată, refuză să facă publice detalii despre produsele sale nelansate, tot mai multe surse confirmă că ar trebui să avem parte până la finele acestui an de un nou Apple Watch. Cel mai nou set de zvonuri pe marginea acestui subiect vin de la Bloomberg și, având în vedere precedentele create de populara publicație, au toate șansele să fie corecte.

În urmă cu ceva timp se vehicula că, similar cu Samsung, LG și alți producători de smartwatch-uri, noul Apple Watch ar urma să includă un loc de SIM cu posibilitatea inițierii de apeluri telefonice, pe lângă acces la interner. Ideea din spatele unui astfel de pas ar fi fost că noul iWatch ar fi reușit să funcționeze la parametri maximi fără un iPhone prin preajmă. Se pare însă că respectivul proiect a fost anulat din pricina impactului semnificativ pe care îl are un modul dedicat de date celulare asupra autonomiei gadgetului.

Pe de altă parte, tot pentru a facilita utilizarea gadgetului fără un iPhone conectat prin Bluetooth, noul ceas ar putea avea un cip GPS. Acesta din urmă ar avea ca scop sporirea preciziei la urmărirea traseelor de alergat, pe lângă navigație în sensul clasic. Pe termen lung, intenția Apple rămâne în continuare realizarea unui ceas inteligent capabil de a funcționa complet independent de alte dispozitive, fie telefoane sau tablete. Se pare însă că modelul ce urmează să fie lansat la începutul lunii septembrie, alături de iPhone 7, va fi doar un pas mic în respectiva direcție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget