iPhone 7 – toate detaliile de după lansare

UPDATE: iPhone 7 a fost lansat oficial, la fel și iPhone 7 Plus. 

iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt primele telefoane Apple rezistente la apă, dar și primele care vin cu difuzoare stereo incluse. Ele beneficiază de standardul IP67, fiind capabile să reziste la stropiri, dar și la scufundări scurte. Desigur, display-ul Retina HD suportă 3D Touch.

Din păcate, un alt zvon confirmat este cel legat de eliminarea butonului fizic de pe partea frontală. Apple a ales să implementeze, în schimb, un buton capacitiv, care va oferi feedback tactil, adică o scurtă vibrație la apăsare, pentru ca utilizatorul să știe atunci când i-a fost înregistrată comanda.

Toate detaliile sunt disponibile aici. Aici găsiți detalii despre prețul iPhone 7.

În toamna acestui an, ca de fiecare dată, vom avea parte de noi telefoane iPhone create de Apple. Cel mai probabil, vom vorbi la momentul respectiv despre iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Nu de alta, dar șansele să nu se respecte nomenclatorul adoptat la lansarea iPhone 6 sunt inexistente.

UPDATE: Aici găsiți toate detaliile disponibile înainte de lansarea iPhone 7!

Deși mai sunt câteva luni până la lansarea oficială a unor noi iPhone-uri, majoritatea specificațiilor au început deja să circule online. Cele mai interesante dintre ele întruchipează schimbările radicale față de ceea ce am văzut de la Apple în trecut. În definitiv, un procesor mult mai performant și o cameră mai bună sunt previzibile. Suntem curioși în schimb dacă oficialii gigantului din Cupertino vor adopta tehnologii revoluționare, menite să atragă și mai mulți utilizatori din curtea Samsung.

iPhone 7 va fi primul din serie fără mufă de căști

Conform unui nou raport publicat recent de Fast Company, iPhone 7 s-ar putea să nu mai fie considerat un upgrade incremental, cum s-a întâmplat cu iPhone 6S. În schimb, iPhone 7 s-ar putea număra printre singurele smartphone-uri care nu vor mai integra o mufă de căști. În schimb, cei care nu vor dori să adopte căști Bluetooth, care se pare că vor fi incluse în pachet, vor putea profita de o calitate mult mai bună a semnalului audio folosind o pereche de căști conectate la interfața Lightning. În plus, același port s-ar putea să facă o treabă foarte bună când vine vorba de anularea zgomotului de fond, atât în timpul audiției de muzică, cât și în timpul apelurilor vocale. Dacă nu vor include căști Bluetooth în cutie, sunt șanse mari ca într-un astfel de scenariu, cei de la Apple să ofere căști Lightning sau să comercializeze un astfel de produs.

Viitorul iPhone 7 va veni cu un set dublu de camere

Într-un articol anterior am detaliat cum anume viitorul iPhone 7 va putea face fotografii excelente. Cele două aparate de fotografiat vor îmbunătăți în mod semnificativ calitatea imaginii telefoanelor Apple, ducând-o mai aproape de calitatea aparatelor foto DSLR.

Se pare că gigantul din Cupertino a preluat tehnologia implementării unor camere duble după ce a cumpărat LinX Imaging pentru 20 de milioane de dolari anul trecut. Fosta companie israeliană construia camere cu multi-aperturi. Prin achiziția acestor tehnologii, Apple s-a asigurat că viitorul iPhone 7 va putea face fotografii în stil DSLR fără să fie nevoită să dezvolte camere ce tind să iasă din carcasa telefonului.

iPhone 7 ar putea să se protejeze singur

Apple a primit un patent pentru un sistem care ar putea salva telefonul în cazul unei căderi. Conform descrierii documentului, telefonul ar beneficia de o tehnologie care i-ar permite să estimeze locul în care va avea loc impactul și să-și schimbe centrul de greutate pentru a nu afecta componentele cele mai importante. După cum scriu cei de la Phonearena, acestea nu ar fi, însă, singurele funcții interesante care v-ar putea salva telefonul iPhone 7 în situațiile critice.

Un alt sistem ar putea ajuta dispozitivul să scape de apa pătrunsă în interior. Acesta ar detecta apa intrată prin difuzor și ar rula un ton puternic care are rolul de a înlătura apa. Mai mult decât atât, compania din Cupertino ar vrea sa includă și o tehnologie prin care pixelii morți și problemele legate de conectivitate ar fi rezolvate pe timp de noapte, fără a mai fi nevoie ca telefonul sa fie aduse în service.

iPhone 7 – preț și data de lansare

Cum Apple are în fiecare an două mari evenimente în care își lansează produsele, se suspectează că noul telefon vârf de gamă al gigantului din Cupertino ar putea, cel mai probabil, să fie lansat în septembrie anul acesta, așa cum face Apple în fiecare an. Ținând cont de prețurile cu care fiecare terminal s-a vândut până acum, putem să ne așteptăm ca firma americană să ceară undeva între 1000 și 1200 de dolari pe aparat, depinzând, evident, de capacitatea internă.

Toate aceste informații sunt mai mult, sau mai puțin, speculații, de vreme ce Apple nu obișnuiește să ofere niciun indiciu despre specificațiile tehnice ale produselor sale înainte de lansare. Totuși, cu cât sursele zvonurilor devin mai credibile, cu atât mai mult vom ajunge să ne facem niște aproximări mai exacte despre cum va arăta următorul telefon Apple.