Noul Model X este cel mai ieftin Tesla aflat în producție

Noul Model X este cel mai ieftin Tesla aflat în producție

Cu un pic de noroc, în 2017 vom putea achiziționa un Tesla Model 3 la un preț mai mult decât decent. Până atunci însă, noul model de Model X este cea mai accesibilă mașină electrică a companiei americane.

Sunt mult motive să fii încântat de un Tesla. Chiar și dacă iei în calcul scandalurile din ultimele săptămâni care au vizat funcția de pilot automat a bolizilor, aceste creații sunt foarte atrăgătoare și se vând ca pâinea caldă. Singura lor problemă ține de prețul inaccesibil.

Multe dintre autoturismele Tesla aflate în producție, cu dotări peste cele standard, ating cu ușurință prețul de 100.000 de dolari, o valoare foarte inaccesibilă. Încercând să mai coboare un pic prețul un Model S, compania a reintrodus de curând pe piață un Model S cu o baterie de 60 kilowatti, cu aproximativ 9000 de dolari mai ieftină decât versiunea standard.

Deși continuă să întâmpine dificultăți semnificative în producția autoturismelor la capacitatea de care ar avea nevoie, oficialii companiei conduse de Elon Musk tocmai au anunțat intrarea în circulație a unui Tesla Model X cu o baterie de 60 kilowatti. În practică, aceasta este cea mai ieftină versiune de Tesla pe care puteți pune mâna acum.

Noul Model X este construit în jurul aceluiași acumulator de 60 kilowatti din Model S. Intitulat Model X 60D, acesta include toate dotările dintr-un model X standard, inclusiv tracțiune integrală. Diferența de preț, este de 9000 de dolari față de Model X 75D, modelul care până de curând era entry-level pentru Tesla. Acum, cel mai ieftin Tesla poate ieși din curtea fabricii cu 74.000 de dolari.

Dacă nu era evident, o baterie mai mică se reflectă într-o distanță mai mică ce poate fi parcursă. Asta înseamnă că vă puteți aștepta să parcurgeți 370 de kilometri până să aveți nevoie să vă reîncărcați bateriile. În schimb, viteza maximă este în continuare de 240 kilometri/oră, iar accelerația de la 0 la 100 de kilometri pe oră este de 6 secunde.

Ulterior achiziției unui Tesla Model X 60D, puteți opta pentru deblocarea capacității baterie pentru 9500 de dolari. Atunci veți ajunge la valoare standard de 75Kilowatti.

Sursa: Ubergizmo