Noul iPad Pro de 9,7 inci are un preț de lansare

Noul iPad Pro de 9,7 inci are un preț de lansare

Apple ne pregătește o nouă conferință pentru luni seară, iar un iPad Pro de 9,7 inci s-ar putea să fie destul de sus pe lista posibilelor lansări de la eveniment.

Ați fi tentați să afirmați că în 2015 am avut parte de un nou iPad, având în vedere lansarea iPad Pro. În practică, 2015 a fost primul an începând cu 2010 în care gigantul din Cupertino nu a lansat o tabletă cu dimensiunea standard de 9,7 inci. iPad Air 2 are aproape doi ani de la lansare, dar într-o perioadă în care tabletele se vând din ce în ce mai prost la nivel global, indiferent de producător, aproape că este de înțeles reticența americanilor de a-și reîmprospăta portofoliul în fiecare an.

Cu toate acestea, luni, pe 21 martie, este aproape imposibil ca Apple să nu lanseze un iPad Pro cu diaognala de 9,7 inci. Cei de la 9to5Mac au citat o persoană apropiată de companie în momentul în care au publicat mai multe detalii despre respectivul produs. Aparent, va fi vorba de o tabletă disponibilă în două capacități, 32 și 128GB, la fel ca Pro-ul de 12,9 inci. În contextul în care un iPad Air se pare că va fi achiziționabil în continuare la aceleași prețuri și capacități de stocare, 16, 64 și 128GB, este evident că Apple se adresează unui alt public cu această lansare, iar noul Pro nu va înlocui vechiul Air.

Prețul de start pentru noul iPad Pro de 9,7 inci va fi de 599 de dolari în versiunea de 32GB, la fel ca un Air 2 de 64GB. Chiar și în aceste condiții însă, avantajul va fi de partea noului Pro. Acesta va avea patru difuzoare puternice, va folosi un procesor A9x din Pro-ul de 19,9 inci, va suporta interacțiunea cu stylusul Apple Pencil, iar pe una dintre laterale va un Smart Connector pentru interacțiunea cu un nou dock cu tastatură. Camera principală va vedea un salt semnificativ până la 12 megapixeli capabilă de filmare 4K, mai mult chiar și decât un iPad Pro actual ce este limitat la 8 megapixeli.

Mai mult detalii despre noile produse Apple, inclusiv un iPhone SE cu diagonala de 4 inci, vom afla luni.

Citește și: