Noul Gear S2 Classic este primul gadget cu un sim universal

Noul Gear S2 Classic este primul gadget cu un sim universal

Deși au scăzut semnificativ tarifele de roaming în ultimii ani, cel mai ieftin ar fi să achiziționați un SIM preplătit dintr-o țară străină, iar noul Gear S2 Classic cu eSIM vă scapă de acest stres.

În cazul în care v-ați obișnuit să faceți colecție de cartele SIM în momentul în care vizitați o țară străină, vă veți bucura să aflați că, în curând, respectivul gest va fi inutil, odată cu introducerea unui nou standard de cartele intitulate eSIM.

Standardul eSIM al celor de la GSMA nu este nici pe departe un concept revoluționar, dar faptul că reușește să fie integrat într-un număr din ce în ce mai mare de dispozitive reprezintă adevăratul pas înainte. În cea mai recentă variantă de Gear S2 Classic, cel mai atrăgător smartwatch al sud coreenilor vine dotat cu un eSIM special destinat smartwatch-urilor. Acesta este realizat în conformitate cu noile specificații definite de GSMA pe marginea subiectului.

Conform celor de la Samsung, Gear S2 Classic 3G este primul ceas inteligent de pe întregul mapamond cu un astfel de SIM capabil să se înregistreze automat pe o varietate foarte mare de rețele de comunicații mobile cu un efort minim din partea utilizatorului. În trecut, doar cei de la Apple au introdus un astfel de sim programabil într-o serie recentă de iPad-uri, doar că i-au dat numele de Apple SIM.

Conform celor de la GSMA, standardul eSIM are toate șansele să fie adoptat la scară largă în viitorul apropiat datorită susținerii din partea unor companii foarte importante producătoare de gadgeturi și a celor mai importanți operatori de telefonie din lume. Lista include Samsung, LG, Microsoft și Huawei, iar de partea operatorilor, AT&T, Verizon, Vodafone, Deutsche Telekom, Telefonica și EE. Singura problemă este că, momentan, specificațiile acestui standard sunt disponibile doar pentru gadgeturi purtabile și tablete, urmând ca în luna iunie a acestui an să fie lansat și pe smartphone-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: