IFA 2016: noul fitness tracker TomTom îți măsoară și procentul de grăsime din corp

La IFA 2016, în acest an, cei de la TomTom au prezentat trei noi dispozitive purtabile extrem de interesante.

La Berlin, TomTom s-a prezentat cu trei noi fitness trackere care au reușit să ne atragă atenția. Vorbim aici despre modelele Touch, Runner 3 (cunoscut, de asemenea, drept Spark 3) și Adventurer.

Primul dintre acestea are capacitatea de a vă monitoriza activitatea în permanență, pentru a vă afișa ulterior rezultatele acesteia pe ecranul tactil de dimensiuni mici. După părerea mea, însă, cel mai interesant aspect al lui TomTom Touch este funcția prin care vă puteți măsura procentul de grăsime corporală în orice moment.

TomTom Touch (4)

Pentru a se efectua calculul, se va observa, cel mai probabil, impedanța bioelectrică. Astfel, un curent electric de mică intensitate este transmis prin corp. Rezistențele țesutului muscular, a țesutului adipos și a țesutului osos sunt diferite, astfel că se poate măsura procentul de grăsime din organismul unei persoane.

TomTom a inclus, însă, și un buton, pe care utilizatorul trebuie să-l țină apăsat atunci când efectuează măsurători de acest gen, pentru a forma un circuit închis. Nu voi intra în detalii în legătură cu acuratețea datelor afișate de astfel de sisteme. În ziua de azi, de exemplu, mulți susțin că informațiile obținute în acest fel nu sunt de încredere, întrucât pot fi influențate într-un mod semnificativ de cantitatea de apă din organism.

Alături de acesta, TomTom a prezentat și dispozitivele Runner 3 (Spark 3) și Adventurer. Din punct de vedere practic, Runner 3 și Spark sunt unul și același dispozitiv. De fapt, singura diferență este reprezentată de culorile curelelor disponibile fiecărui model în parte.

TomTom Spark 3 (2)

Runner 3 se poate dovedi extrem de util în cazul în care vreți să alergați într-un loc necunoscut, întrucât va afișa pe ecranul său traseul parcurs, sub forma unei linii punctate, pe care o puteți urma pentru a reveni în locul din care ați plecat. De asemenea, pentru a reduce și mai mult posibilitatea ca utilizatorii să se piardă, TomTom a inclus și GPS și busolă. Trackerul include și patru moduri dedicate unor activități: înot, ciclism. alergare și sală de fitness.

TomTom Adventurer, de cealaltă parte, include și un altimetru barometric, cu ajutorul căruia dispozitivul poate observa situațiile în vă deplasați la deal. În acest fel, poate calcula cu mai mare exactitate numărul de calorii arse. De asemenea, trackerul include și patru noi moduri dedicate unor activități precum snowboarding-ul sau schiatul.

TomTom Adventurer (2)

TomTom Adventurer va avea un preț de 350 de dolari, în timp ce Runner 3 poate avea un preț cuprins între 130 și 250 de dolari, în funcție de opțiunile extra pe care le doriți. Nu în ultimul rând, TomTom Touch va avea un preț cuprins între 130 și 150 de dolari. Playtech se află la IFA 2016 și vă aducem cele mai interesante informații despre lansările de acolo

Etichete: