Noul BitTorrent Sync este dedicat amatorilor de transmisii criptate

Noul BitTorrent Sync este dedicat amatorilor de transmisii criptate

Cu toate că protocolul torrent continuă să fie sinonim cu pirateria de conținut digital, cea mai nou versine de BitTorrent Sync este dedicată celor care nu doresc ca fișierelor lor să ajungă în mâinile greșite. 

În 2016, când vine vorba de servicii pentru stocarea datelor în cloud sau securizarea transferurilor de fișiere online, opțiunile par nelimitate, iar numărul serviciilor gratuite pentru astfel de operațiuni îl depășește de la distanță pe cel al serviciilor contra cost. Cu un pic de reclamă, însă și review-uri aproape exclusiv strălucite, BitTorrent Sync s-ar putea să reușească să iasă din mulțime. Acest fapt se datorează în parte și actualizărilor regulate aduse serviciului și faptului că suportul său cross-platform este din ce în ce mai bun.

Cea mai recentă iterație a BitTorrent Sync este 2.3, iar motivele de upgrade sunt importante. În primul rând, suportă transferul de directoare criptate nu doar fișiere. Mai mult decât atât, prin intermediul său, vă puteți păstra directoare protejate atât în servicii de stocare online populare, cât și în rețeaua locală pe un NAS – Network Attached Storage. În momentul în care creați un astfel de director, vă sunt servite trei tipuri de chei ce pot fi folosite pentru acesarea informațiilor din interior. Prima dintre ele limitează accesul la mod citire – read-only. În această manieră, colaboratorii pot decripta fișierele, dar nu le pot modifica. Cheia de decriptare read-write vă permite să și modificați fișierele după decriptarea lor. Ultima cheie, Encrypted, va permite unor persoane doar să descarce acele fișiere, fără a le putea decripta în vreun fel. Aceasta din urmă este în special utilă atunci când vreți să urcați fișierele voastre pe un serviciu de cloud în care nu aveți foarte multă încredere.

De acum, BitTorrent Sync poate rula ca un serviciu în Windows, iar cei care profită de el pe Android se vor bucura că pot transfera rapid fișiere de pe memoria internă a gadgetului pe un card SD conectat la aparat și invers, de pe card pe telefon sau tabletă. Condiția este să rulați minim Android 5.0. Pe Linux, noul BitTorrent Sync evită dublarea fișierelor în cazul unui transfer reluat ulterior.

Citește și: