Noul album al lui Kanye West depășește recorduri de piraterie

Noul album al lui Kanye West depășește recorduri de piraterie

Au existat multe decizii neinspirate asociate lansării noului album al lui Kanye West și toate acestea s-au reflectat într-un record dureros de piraterie.

Cum a făcut și Rihanna în urmă cu aproximativ o lună, Kanye West a optat să-și lanseze noul său album pe Tidal pentru streaming gratuit. Având în vedere notorietatea artistului, nu a durat mult până când aplicația omonimă a serviciului lui Jay Z a ajuns în topul aplicațiilor gratuite pe AppStore. Din păcate, la scurt timp după ce a anunțat că respectiva perioadă de exclusivitate va dura doar șapte zile, același artist a revenit asupra deciziei. Urmarea? The Life of Pablo, cel mai recent album semnat Jay Z nu va fi disponibil pentru achiziție. Acesta va putea fi ascultat doar pe Tidal.

În mod evident, când alternativele legale nu sunt foarte flexibile, în 2016 internauții apelează la piraterie. Acest gest este atât de natural în cazul celor mai mulți dintre noi încât, atunci când Kanye West a decis să pună bețe în roate celor care ai fi fost împăcați să-l cumpere din magazin, rata de piraterie a explodat, pur și simplu.

Conform unei analize publicate zilele trecute de TorrentFreak, în aproximativ cinci zile de la lansarea sa, The Life of Pablo a fost descărcat ilicit de peste 500.000 de ori. Estimarea de jumătate de milion nu a fost realizată cu instrumente profesionale, dar în realitate are mari șanse să fie chiar mai mare decât atât. Este suficient să aveți în vedere doar că, la categoria Muzică este cel mai popular download de pe The Pirate Bay. Pe alte site-uri de torrent publice, Kanye West este de asemenea un termen foarte căutat.

Momentan, pe marginea lui The Life of Pablo de Kanye West au fost înaintate către Google de către Recording Industry Association of America 19 cereri de copyright ce speră să elimine din rezultate link-urile către website-urile de torrent. Cum era de așteptat, efortul este inutil. Acest album are mari șanse să depășească toate recordurile de piraterie.