Nokia 216, un nou telefon lansat de Microsoft

Nokia 216, un nou telefon lansat de Microsoft

O știre care ne surprinde pe mulți este faptul că Microsoft încă produce telefoane Nokia, modelul Nokia 216 fiind cel mai nou device anunțat de companie.

Da, Microsoft încă lansează device-uri sub brandul Nokia, iar confirmarea vine după un anunț-surpriză făcut de gigantul software. Acesta se pregătește să lanseze telefonul Nokia 216. Știrea vine în contrast cu informațiile apărute la începutul lui 2016, conform cărora Microsoft ar fi pregătită să vândă Nokia către FIH Mobile, o companie subsidiară a Foxconn.

Nokia 216 este unul dintre cele mai simple telefoane produse de Microsoft și va fi lansat în India în luna octombrie, având un preț de 37 de dolari, afirmă theverge.com.

Telefonul Nokia 216 vine cu un display QVGA de 2.4 inci și cu două camere de 0,3 megapixeli. Când vine vorba de sistemul de operare, 216 se bazează pe sistemul Series 30 și vine la pachet și cu varianta mini a browser-ului Opera. De asemenea, telefonul vine dotat și cu un jack de 3,5mm pentru căști.

Este ușor de înțeles de ce Microsoft continuă să creeze telefoane entry-level: Nokia vinde milioane de astfel de telefoane în fiecare lună. Microsoft a sperat că utilizatorii acestor telefoane vor crea conturi Microsoft și vor deveni parte a acestei comunități, dar nu sunt încă informații clare care să arate dacă asta chiar s-a întâmplat.

Microsoft a dat câteva indicii conform cărora va încheia producția de telefoane Lumia, iar cele mai noi zvonuri arată că sfârșitul acestui brand va veni până la sfârșitul lui 2016.

Alte zvonuri sugerează că Microsoft ar pregăti un telefon sub marca Surface pentru anul viitor. Între timp, este evident că strategiile Lumia și Windows Phone nu au avut succes, iar vânzările de astfel de telefoane au scăzut după restructurarea departamentului de telefonie mobilă de anul trecut. Microsoft a micșorat semnificativ sectorul mobil, după ce a concediat mii de angajați în urma cumpărării Nokia.