13 sept. 2016 | 11:17

Microsoft renunță la Lumia și pregătește Surface Phone, spun cele mai noi zvonuri

ACTUALITATE
Microsoft renunță la Lumia și pregătește Surface Phone, spun cele mai noi zvonuri

Surse anonime din interiorul Microsoft afirmă că până la sfârșitul anului, linia de telefoane Lumia va fi scoasă din producție. Decizia nu surprinde pe nimeni, având în vedere că brandul Lumia nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Deși sursa ar putea trage un semnal de alarmă fals, piața telefoanelor Lumia tinde să dea dreptate zvonurilor. La momentul actual, doar patru modele de smartphone-uri Lumia mai sunt disponibile pe piață, iar Microsoft nu a mai anunțat lansarea niciunui model nou.

De asemenea, stocurile de telefoane deja prezente în magazine sunt însoțite de discount-uri constante. Zvonul indică nu doar încetarea producției de telefoane Lumia, ci și renunțarea completă la vânzări. Astfel, Microsoft s-ar pregăti pentru lansarea noului Surface Phone.

Două tweet-uri trimise de Laura Butler, director de inginerie în cadrul Microsoft, pe 7 septembrie, ”Surface iPhone :-)” și ”Surface Phone not NOT confirmed :-)” par să indice existența unui nou smartphone. Între timp, cele două mesaje au fost șterse.

Există deja două variante pentru lansarea Surface Phone. Aparent, Microsoft se pregătește pentru lansarea unui all-in-one din gama Surface în octombrie. Smartphone-ul ar putea fi anunțat oficial odată cu acesta, deși există și varianta unui eveniment separat de lansare în 2017.

Microsoft a eșuat în ”experimentele” pe care le-a făcut cu brandul Nokia, începând cu achizița propriu-zisă a companiei. Aproape 2000 de angajați se pregătesc să fie trimiși acasă, dar asta nu înseamnă că Microsoft renunță la capitolul smartphone-uri. Linia de produse Surface este destul de importantă pentru Microsoft, astfel că ne așteptăm să vedem un smartphone din această gamă în viitorul apropiat.

Autor: George Stanciu