07 dec. 2015 | 12:09

Microsoft va permite să-ți personalizezi propria aplicație HoloLens

ACTUALITATE
Microsoft va permite să-ți personalizezi propria aplicație HoloLens

Deși Microsoft dezvoltă aplicații pentru educație și sănătate, asta nu împiedică compania americană să permită consumatorilor ei să-și poată crea propriile ei aplicații pentru HoloLens.

Gigantul din Redmont a oferit o metodă temporară pentru ca toți clienții interesați de HoloLens să-și poată exprima ideile legate de HoloLens, și ce fel de aplicații ar putea apărea pentru ochelarii VR de la Microsoft. Pe pagina Share Your Idea, Microsoft va permite multor dezvoltatori să vină cu idei pentru genul de aplicații care ar merge perfect pe HoloLens. Aceste sugestii vor putea fi înscrise până pe data de 11 ianuarie anul viitor.

Cele mai bune trei idei vor fi supuse unui vot pe Twitter, iar câștigătorul va reuși să-și dezvolte aplicația singur cu ajutorul Microsoft. Totuși, acest proces nu este unul simplu. Până să pună mâna realmente să scrie cod pentru aplicație, dezvoltatorul va trebui să treacă prin mai multe filtre din partea Microsoft, să vadă dacă omul știe, poate și are cunoștiințele necesare să-și poată duce la capăt sugestia.

Gestul făcut de Microsoft este unul cât de cât altruistic. Evident că Microsoft intenționează să vadă cât mai multe aplicații dezvoltate pentru HoloLens. Ideea care va câștiga va fi folosită drept model pentru celelalte aplicații care vor urma, așa încât HoloLens să aibă o platformă cât mai solidă de soft-uri cu care să apară la lansare.