Viitorul Nintendo Switch va fi mai slab decât ”bătrânul” PS4

Viitorul Nintendo Switch va fi mai slab decât ”bătrânul” PS4

În încercarea lor de a fi inovativi cu Nintendo Switch, japonezii se pare că au făcut din nou compromisuri de performanță.

Cei de la Nintendo au încercat din totdeauna să creeze console un pic altfel. Acestea nu au pus accentul pe performanță grafică sau anumite jocuri, ci pe principii de gaming nemaiîntâlnite. Mai evident ca niciodată, acest principiu a ajuns în lumina reflectoarelor cu Nintendo Wii, o consolă fără HDMI și cu jocuri destul de pixelate, care a s-a vândut ca pâinea caldă, deoarece invita jucătorii la efort fizic, tenis, bowling sau box în sufragerie. Respectiva rețetă și-a pierdut la un moment dat farmecul, dar cei Nintendo nu s-au dat bătuți, iar în 2017 încearcă să atragă amatorii de jocuri video cu o altă consolă revoluționară.

Nintendo Switch va ajunge la primii utilizatori în prima partea a lui 2017, deși până atunci, ar trebui să mai avem parte de câteva dezvăluiri vizavi de consolă. Principiul de funcționare este relativ simplu. O tabletă de gaming pe care o puteți lua cu voi în deplasări, atunci când ajungeți acasă, se transformă într-o consolă pentru TV. Pe partea de performanțe hardware, singurul lucru pe care îl cunoșteam despre ea este că folosește un SoC NVIDIA. Acum află însă că nu este chiar cel mai recent cip grafic creat de americani.

Conform unor surse apropiate de producătorul consolei, editorii GameBeat au afirmat că Switch este mai slab din punctul de vedere al performanței decât un PS4. În contextul în care PS4 are deja trei ani pe piață, vestea poate fi percepută ca un motiv de îngrijorare. Motivul pentru această discrepanță are legătură cu cipul creat de NVIDIA special pentru Switch. Fără să știm exact de ce este capabil, respectivul procesor grafic e realizat pe vechea arhitectură Maxwell, în timp ce tehnologia nouă și semnificativ mai sprintenă a companiei americane este Pascal.

Cu alte cuvinte, puteți să renunțați la visele de gaming 4K pe Nintendo. S-ar putea totuși să existe multe alte motive de a îndrăgi un Switch, iar pe acelea le vom afla în 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo