14 iul. 2016 | 18:59

După Pokemon Go, Nintendo mai învie un clasic al jocurilor video

Gaming
După Pokemon Go, Nintendo mai învie un clasic al jocurilor video

Nintendo va lansa o nouă versiunii a cunoscutei console NES.

În vremuri în care Microsoft și Sony se bat să lanseze console din ce în ce mai performante, Nintendo se pare că aplică o strategie cu totul diferită. Astfel, compania din Japonia ar vrea să introducă pe piață o versiune actualizată a unui dispozitiv cu o vechime de peste 30 de ani de zile. Este vorba, mai exact, despre consola NES.

O diferență importantă, însă, este reprezentată de design. Noua versiune, numită NES Classic Edition, arată precum versiune originală, însă are dimensiuni mult mai mici. De asemenea, vine cu 30 de jocuri incluse. Din punct de vedere al conectivității, nu va trebui să vă faceți griji. Consola va putea fi conectată cu televizorul prin intermediul unui cablu HDMI și, desigur, va veni la pachet cu un controller care va funcționa precum cel original.

După cum scriu cei de la Verge, controller-ul se va putea conecta la Wii Remote, astfel că va putea fi folosit pentru a vă juca pe Wii sau Wii U. Cât despre disponibilitate, NES Classic Edition va apărea în magazine din 11 noiembrie și va costa aproximativ 60 de dolari.

Cele 30 de jocuri incluse sunt următoarele: Balloon Fight, Bubble Bobble, Castlevania, Castlevania II: Simon’s Quest, Donkey Kong, Donkey Kong Jr., Double Dragon II: The Revenge, Dr. Mario, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts’N Goblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby’s Adventure, Mario Bros., Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, Punch-Out!! Featuring Mr. Dream, StarTropics, Super C, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, The Legend of Zelda și Zelda II: The Adventure of Link.

În 2016, pentru a celebra aniversarea a 30 de ani de la lansarea The Legend of Zelda, compania Analogue a creat o ediție limitată a propriei iterații de NES. Consola lor Nt este integrată într-o carcasă din aur de 24 de karate. La prețul de 5000 de dolari per bucată, doar 10 astfel de unități vor fi produse și comercializate.